LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Sunday, September 27, 2009

~Raya~

Rasanya blum terlambat saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua sahabat handai. Ampun dan maaf saya pohon kepada semua kiranya ada tersalah kata, terkasar bahasa sepanjang saya blog memblog ni..hmm.
Lama btul saya tak bersiaran rasanya.hehe.Idakle sibuk membuat kuih raya, baju raya bagai..tapi ntah..1-2 mnggu sblum raya tu mcm tak cukup tangan je handle my routine life..apa yang disibukkan pun, saya pun tak tau..heh.

Raya tahun ni,kiterang anak beranak sambut secara sederhana. En suami takde baju raya pun, saya sediakan aja baju melayu zaman bile ntah kat en suami..hehe. Dah memang itu kehendak en suami, dia takmo baju2 melayu ni..rimas katenye. Yang penting Damia raya sakan. Memang mcm2 jenis pun baju raya minah sorang tu..tapi baju rasmi hari raya yakni baju kurung, saya tak sediakan pun untuk Damia. Raya 1st, Damia pakai gaun cotton n topi yang Tok Mi buat khas untuk Damia..hari2 lain, mcm2 la jeansla, skirt la..sampaikan tak terpakai dibuatnya..hehe


Untuk kesekian kalinya, raya Aidilfitri kami sekeluarga sambut di Jitra,ghumah mak pak saya. Klu kire dari zaman bujang sampaila dah kawin ni, memang saya blum penah lagila raya tempat lain..hehe. walaupun dok kat utm skudai dulu pun,raya haji nan 1 hari tu pun, saya redah balik Jitra dengan teman seperjuangan puan Liyana. lantakla kan anak omak ke anak papa ke,orang nak kata...hehehe.

Tapi bila dah kawin ni, rasanya udah2 la kan bermanja2an dengan mak lagi, patutnya adala turn raya gilir2 mcm orang lain..tp rasanya 3 kali raya dengan en suami, 3 kali jugala raya umah mak saya...hihihi.

Saya tak kejam la..cuma masa n kewangan tak mengizinkan..tahun lepas,walaupun turn raya di Sabah tapi masa tu saya dah nak masuk 9 bulan preknenkan Damia..rasanye takde flight yg sanggup amik risiko bawa mak buyung ni..

Tahun ni plak,kiterang baru aje balik Sabah bulan 6 ritu...jadinye tak blehla kan nak balik kerap2 ..eden laki bini bukannye keje cop duit...uhuhhu.

Tapi,bak kata orang tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia siapa yang tahu..hehe. Tetiba je saya dapat durian runtuh before raya ritu.. saya pun mengofferkan diri untuk beli tiket balik raya Sabah..tapi idak bulehla raya 1st,tiket dah sold out..jadiknye kiterang balik Beaufort raya ke-3..hmm, nnti saya continue lain pasal raya di Sabah dlm entry lain..Layan dulu gambar2 raya kat jItra

Acara wajib ni..minta hampun mahap dengan en suami..duit raya takde ke yang?


Mak n abah..my idol


Damia n mak chaq n Tok mi


My family

sanak sedara yg datang beraya






5 comments:

Shafiza said...

camat ary raye cigu! lme ta jumpew! hik3~ da lupew owg kat cni kew..

hehehe~

Jiey^Mien said...

Ish, best gak kawen ngan org jauh nih..
Takleh nk blk selalu2.. :P

Diyana Zulkifli said...

eliza: hmm.mn de lupa..ntah die yg lupa kat kite..hehe.

jiey:hmm,tp jiey ..bile sesekali balik umah mak metua mcm saye ni..rasanye lain..rasa berat sgt nak tinggalkan umah mak metua..sedih jg, lambat lg nak jumpe..huhu. en suami plak mmg jns dendang perantau skit..masa bujang dulu lg tegar,2-3 thn die tk balik..ni kire saye menantu yg solehah gak ni..rajin jg ajak en suami blk kampung die.hehehehe.

Intan said...

Kawen org jauh rupanya diyana nie ye. Best lah sesekali dpt travel jauh kan :)

Eeee geram nya tgk damia pakai topi tu...co cute and adorable lah!

Shafiza said...

mne adew lupe...
mehehehe~

;D