LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, March 14, 2011

Lesson plan for today

Tarikh: 14.03.3011
Masa: 11.30-12.30 (60 minit)
Topik pembelajaran : Adik baru
Objektif: Memperkenalkan adik baru pada kakak sulung, Damia Aleya
Hasil pembelajaran:
1. Damia dapat menerima berita kehadiran adik baru dengan tenang
2. Damia dapat menyayangi Ali dan adik baru sama rata
3. Damia yakin mama dan papa sayang dia walaupun ada adik ramai..haha.

Alat Bantu Mengajar: Buku Rekod kesihatan Mama 1 dan 2,
  
Aktiviti 1



mia kusyuk mendengar taklimat dari mama berpandukan gambar dia dan ali masa dalam perut mama


Aktiviti 2


mama tunjukkan adik baru pada damia

 Refleksi :  Bila mama tanya, Mia..adik mia ada berapa?
                Waa...[dua]
                Mana?
                Tu...[tunjuk Ali]
                Lagi satu?
                Ni..[tunjuk perut mama]

 
Pengajaran akan diulang di lain waktu, pada murid yang kedua iaitu Ali...^^

*baru 2 hari cuti sekolah, dah mroyan nak tulis lesson plan...haha

10 comments:

ch@ said...

TAHNiAH kakDonut, nanti kita bersalin duduk sebelah katil ye, hihiii. macam la dekatkan. mendalam maksud entry ni, Damia dah besar.

atulhani said...

bagus kakak mia.. cepat belajar.. hehehe.. hang EDD bile..?

BIONIC WOMEN said...

pandainya mia..
bagus Diyana ajar Damia macam tuh...
mesti dia xcited nak tunggu adik dia pasnih

Sue* mamaID said...

wah tahniah diyana...damia dpt lg sorang adik ye....tahniah...tahniah...

Halen said...

hehe bagus bagus.. nasya aritu dh malukan mama dia dpn cikgu. ada ke dia bgtau cikgu perut mama ada baby, klu tgk perut mama dia buncit je mesti ckp ada baby huhu..

bila la nasya nk ada adik neh..

AIN NAZRI said...

so kiut kakak Damia.. hehe tak lama lagi Abang Ali plak blajo mengenali adik baru.. kiuttt

*akak ain due 20 Ogos..

Ladysirna said...

mia kakak sulung, mesti protect mama, dan adik2 key..

UNIT PSIKOLOGI DAN KAUNSELING KML said...

Salam ..bila due date Ana...seronoknya...semoga sihat selalu dan kuat. Tak pe lepas ni pergi LOndon semula utk kuruskan badan...hahahaha

norlilasamad said...

Alhamdulillah... Congrats, Diana. Murah rezeki dan semakin meriah keluarga Mia dan Ali... The more, the merrier...

Ibu Ayra said...

diyana....tahniah!!!!!

take care tau...bestnya dengar org peknen...kak ros nak jugak tapi hubby kata rilek dulu... nak buek camno...