LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, March 21, 2011

Kebetulan yang sungguh mengujakan hati

En suami hantar saya anak beranak balik Jitra, Rabu lepas memandangkan cuti sekolah ni,en suami sangatla sibuk bekerja. Jadinya, i minta permission nak balik kampungla untuk mendapatkan manfaat cuti sekolah yang berkualiti...hehe

as usual, balik kampung time cuti sekolah hari2 gantung periukla kan.kenduri kawin banyak.


Ni kenduri umah kawan mak saye. saya memang peneman setia mak le kalau gi kenduri kawin sebab abah keje,Najah pun keje.


Masa tengah pulun nak habiskan semangkuk laksa, tiba2 dengar DJ umum kata ketibaan Tun Mahathir.


haa.apakah..?kenduri sape ni? Tengok.main ikut je kan..tak tanye pun mak saye ni kenduri sape sebab perut lapar sangat masa tu...

Langsung takde tanda2 tuan rumah nak sambut orang vvip. Tok wan pengantin pompuan yakni tuan punye rumah pakai kain pelekat aje pun. ^^


pengantin yang tak berapa nak dirai hari tu..^^


sama style rambut dengan mia kan?^^
 
mia wakil mama eh salam ngan Tun ^^

Baju merah tu la tuan rumah. sempoi sungguh...uhuhu. Tun pun panggil Pak Ad saje.


Saya minta Tun dedicated buku tu untuk Damia dan Ali ;).

Buku tu kebetulan saya baru beli sehari sebelum tu. Saya balik amik di rumah mak sebaik dengar kata Tun nak mai . Saya rasa saya tak boleh nak buat2 tak tahu aje  je sambil mengadap makanan tanpa fikirkan nak minta Tun sign atas buku tu...haha.

Mesti korang tertanya2 kan, kenduri sape ni eh?

Tok Wan pengantin pompuan tu pernah bekerja bawah Tun masa Tun jadi wakil rakyat kawasan Jitra ni.

Akrab betul Tun dengan Pak Ad.

Sampai ke hari ni,hati masih berbunga macam baru jumpa pakwe hensem. tak sama eh perasaannya masa jumpa kecik2 dulu dgn bila dah dewasa ni.

Kalau Tun tu tok wan saya, adaku peluk2..huhu. ntah naper time jumpa Tun ni,ter flash back masa peristiwa Tun letak jawatan tiba2 dulu tu..:|

7 comments:

Kimmi Zarul Hamzah said...

I pun dpt bersalaman dgn Tun masa dia rasmikan buku tu kat Mid Valley

mila.ibunajihah said...

oh tak pernah lagi jumpa a real life Tun..Pak Lah je penah, one of my dream la..someday

atulhani said...

semangat giler hang pi balik amik buku... nasib baik udah beli.. kalau tak, mau terus gi MPH ke apa cari buku cecepat hehehehehe,,

Diyana said...

zarul:eh..best la tu ;)

mila:mimpi saye dh jd kenyataan..hehe

atulhani:haha.itula pasal.tp klu blum beli,tkdele kot nak gi beli..satgi tk sempat patah balik..haha.bkn senang nak dapat peluang btul2 dekat dgn tun.ini pn,kiterang masuk dok dalam rumah..buat2 mcm jd sanak sedara tn rmh gak..haha

FrH said...

woooooooo kalau aku pn berbunga2, kalah perasaan lepas jumpe pakweee. hehe. best gile donat!! sempat larik amik buku lagi. jelesssssssss

Dalin said...

owh.. yup.. bila flashback balik dia umum nak resigned.. my whole family nangis terpikir what will happened after this.. will our Country be like before.. during his time as our PM.. huhu..

lepas blaja matriks ni nk gi jumpa Tun balik.. yeahh.. hihi..

n a n i said...

gigih gila blk gi amik buku...mia sembang x dgn tun lps bersalaman? hehe..