LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, March 24, 2010

One Month Bigger Loser

Weh,shikin,sorila naa aku terlambat sikit update pasal contest berkobar2 kite neh.haha. Lambat tidak bermakna aku lupa.

Demi bersama2 Bu Shiken memerangi lemak2 yang terbela dalam badan ni..saya dengan suka citanya join One month Bigger Loser


Hari nak beranak Daniel ritu: berat saya 94 kg! omg

Keesokan harinya lepas bersalin:berat saya turun 84kg.
berat Daniel 3 kg je,selebihnya air la kot gamaknya

Setelah 2 minggu dalam pantang, saya cuma berjaya kurangkan 4 kg je..jadi 80 kg

Dan timbangan saya pada 22 Mac -78 kg. Dah kembali 'asal'. Asal yang dimaksudkan ialah berat asal lepas bersalinkan Damia dulu.huhu
.Bila zaman ntah,nak kembali ke berat 55..*mimpikah?

Untuk contest yang memakan masa 1 bulan ni,saya takmo target banyak. Saya target at least 4 kg je lagi. Dan selebihnya, akan saya serahkan pada yang pakar..:P . Cerita tentang pakar ni..nanti saya update dalam entry lain.




Start Date : 22/03/2010
End Date : 21/04/2010


Starting Weight : 78 KG . Ok,ya.Betul la tu. Gemuk gila.
Expected End Weight : 74 KG

*Ukuran tangan,punggung ,pinggang ,paha segala bagai ni..saya skip dulula. Nanti lepas saya jumpa adik2 manis London, saya update lain..takde tape pengukur aa.


My diet plan pledge would be :

Takda plan diet setakat ni. Ikut mood .keh3


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Day 1 [22 mac 2010]


Breakfast: nes panas + samosa kari 2 bj
Lunch: tak sempat
Snack: betik sepotong
Dinner: Bayam masak air, ayam berempah & nasi


Day 2[23 mac 2010]

Breakfast: tak sempat
Lunch: *saya habiskan sup ayam Mia ngan nasi 2 sudu.
SNack:habiskan pisang Mia
Dinner:Pizza hut you!haha

Day 3[24 Mac 2010]

Breakfast:tak sempat
Lunch: tak sempat
snack:sempatle jamah dragon fruit dalam peti ais.huhu
Dinner: malam ni,memang kebulur gile rasa..uwaa. Saya hentam marinate lamb ngan nasi..huhu



sungguh tidak sihat pemakanan saya 3 hari ini. haish,kena disiplinkan diri nih..:p.Camna nak disiplin ni?Bila malam je,makan berat.aduila.



Senaman?oh,saya tidak sempat semua itu. Tapi peluh tetap mencurah2 ...semuanya sebab..





Agak korang brapa kali saya sapu,vacum,mop lantai dalam sehari?Samala dgn ibu2 di luar sana..tak terkira.Mau tak meleleh2 peluh..hihi

3 entry hari ni?haha. cukup2,jom2 tido join Mia & Ali...


6 comments:

lin muhamad said...

rajin ko vacum..haish..aku ni..takat sapu lap gitu je..penat wooo..huhu

Shikhin Ishak said...

haha bersihkan lantai sbb ada anak kecik mmg membakar calorie yg banyak..hihi

temp. housewife said...

mmg pun sapu, mop dgn vacuum pun dah mcm exercise giler. lg2 la ada 2 org budak kecik mcm Diyana. You go girl! Boleh tu turun. Opps, dtgler ke blog akk ambik award ok.

Diyana Zulkifli said...

lin:sejak 2-3 menjak ni ja suka vacum,testing vacum laki aku baru beli.hua hua

shikhin:haa,tau takpa...hehe

temp housewife:chaiyok2!ok,akak.timakasih.nanti saya amik..:)

paij188 said...

good luck! jom jadi biggest loser buddy, sebab saya pun dalam misi ni! :)

Diyana Zulkifli said...

paij188:hehe,jum2..saya pun tgh brkobar2 neh.:P