LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, April 5, 2011

kisah kad merah

masa ni, Damia 'disyaki' baru berumur 6 minggu dalam perut. gemuk kan mama die masa ni,berat timbangan macam orang dah sarat.lol
Ni masa Ali. lambat sikit saya buat.Ali dah 8 minggu ++. Lagi gemukss. saya datang klinik bulan seterusnya, terus nurse tulis berat saya dengan warna merah sebab dah lebih 80kilo. overr!!


***
no photo kad merah untuk yang no 3 ni SEBAB SAYA TAK BUAT LAGIII!!
Agak2nya, baby dalam perut ni 10 minggu dah kot.
berat timbangan masa timbang di sekolah tadi 69 kg.

yes.rekod timbangan pertama semasa mengandung paling ringan setakat ni. harapnye elok cecah perut 9 bulan nanti, berat saya tak akan cecah 90 kilo seperti sebelum2 ni...^^



Baby, maafkan mama ya. bukan mama tak teruja dengan kehadiran kamu.
cuma bila keterujaan sudah bertukar menjadi kebiasaan, inilah jadinya.
Malas kuasa 3 nak gi buat buku merah. ^^

asid folik ,mama dah beli farmasi..belum miss lagi tau.

sayang baby!!

7 comments:

azzamoro said...

takpe. pas keluar anak ketiga, diet lah dengan bersungguh2. hehe

transformed housewife said...

knur masa anak kedua pun lambat pergi buat check up. Kalau kita biasa tak de apa2 complications takpe. (DAH klik HB mcm biasa)

nana said...

waaawiiee chaiyok2 kk long dan baby ! ;)

BIONIC WOMEN said...

kita masa timbang 1hr sebelum bersalin ialah 63kg...
masa 3 bulan preggy 52kg..

tapi skang nih..hahaha..lebih berat dari 9bulan dulu woooo..hahaha

kita x pernah ada kat merah nih..huhu

mila.ibunajihah said...

diyana, sy pya turn plak ada weight poblem ni, lps branak nnti mmg kena sungguh2 turun berat ni, tiap kali pi cek up mesti dpt pen merah..huhu.

atulhani said...

aku takde kad merah.. sebab gi private hehehe.. tapi.. kalo cite bab berat, hurm so far, setiap bulan aku naik 1 kg.. all together last 2 weeks check up, berat aku 58kg.. keh3... berat tertinggi seumur hidup aku.. sblm kawin berat 48kg jer.. risau nih...!

Halen said...

hehe.. sedey baby nnt tau mama dia x pi buat kad merah. kak mia ngan abg ali pi buat tp baby lambat pulak.. :p