LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, January 27, 2012

9/10

saya bukan kaki bisnes dan saya tak reti pun nak carik duit lebih


tapi Alhamdullillah, sejak suka2 upload gambar mia dengan saya pakai telekung yang mak jahit kira2 2 thn lepas..tak sangka, telekung mak saya dah jadi income tambahan famili saya...;). itula,kalau saya tau kuasa intenet memainkan peranan besar..dah lama dah saya buat. takpe. belum terlambat..:D


terima kasih kepada pemborong2 yang kadang2 'menakutkan' saya dan mak. ada yang siap bank in duit ..pastu 'paksa' mak sediakan stok telekung.. bukan takat 10-20 psg.kadang tu minta 200-300 pasang. bank in banyak2 tanpa rasa curiga..punyalah percayakan kami. terima kasih sekali lagi. 


buat masa sekarang,mak saya cuma ada 2 orang tukang jahit mahir. 3 la termasuk diri dia sendiri..itu pun memang tak dapat menampung permintaan.


sebelum ni,mak ada gi ajar banduan2 kat penjara Pokok Sena. mak cakap,derang jahit cantik juga. tapi disebabkan kekangan masa nak ulang alik pergi penjara,so sekarang limit takat kudrat 3 orang sahaja.


anak2 tak leh tolong?semua tangan pengkaqq..tak pandai jahit..:P



bonus untuk pekerja2 berdedikasi...^^



8 comments:

BONDA SAYANG said...

Alhamdulillah,,,syabas teruskan semangat keusahawanan ini. Semoga kita berjaya mencari 9/10 ini.AMIN

Liz Rohaizat said...

alhamdulillah. murah rezeki korang sekeluarga. tu la, kdg2 kita diturunkan rezeki tanpa disangka kan?

M@Ri@M said...

tul la donut..tu la kuasa internet kn. nk ngn tak jek la :-)
eh..telekung utk bdk 5thn ada x beb? along ako tnya. almaklum la..i x dak anak pompuan.hehe. apsal la ako xtau ko jual telekung sblm ni. mungkin x perasan kot. ms nk g umrah thn lepas..jenuh ako cari telukung.hukhukhuhk. xpe..next time leh order ngn ko.hehe

kinna said...

telekung makcik siah jahit mmg cantek..telekung utk kanak2 tak byk choice d pasaran sdgkan mak ayah skrg dh ada kesedaran utk ajar anak sembahyang dr kecik..

ada telekung kanak2 yg made in indonesia (yg ada beg barbie/princess etc), kualiti tak sebagus telekung mcik siah..

kakak2 saya dah byk kali dok mtk saya order utk anak2 depa tp sy asyik lupa..(hrtu kan order 3 lai, bg kt depa, depa kat best..)

Diyana said...

bonda sayang: hidup premium beautiful!hehe.tiba2..:D

liz:itula kan..kdg2 mmg tk sangka.

mariam: boleh je.semua size boleh,nak kasik ukuran pun boleh.tkpe.nnti aku pm ko di fb..;)

kinna:wah.leh jadikan testimoni ni..tq kinna. awak antara customer first kami..;)

mzhany said...

Alhamdulillah diyana. Rezeki ameen

p!nkerton said...

menariknya family biz! i pun suka bab2 berniaga ni, nk harap duit kerja je tak brapa nak cukup hehe..

Zantie Azizan said...

Assalamualaikum,
Saya nak mintak kebenaran... nak guna gambar telekung makcik Siah nak promote kat blog saya..
Saya kenal makcik Siah melalui mak saya... baru cuba-cuba nak menjual telekung ni, sgt suka dgn telekung makcik siah sebab simple, selesa dan sejuk. harap bolela ya.