LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, September 2, 2010

satu minggu dari hari ini

mia yang 1 minit pun tak diam.papa pun surrender.ini gambar tahun lepas.


Rabu depan,kiterang balik kampung!yihoo!flight pukul 9,dari penang airport.

tersangatlah excited nak balik Beaufort sampaikan beli macam2 jenis kuih, pekasam pun ada.pekasam tu biras yang pesan. and skrg ni pening, nak pack barang macamana.salah pack kang,suma kuih jadi debu ja bila sampai...huhu.

op.op.sebelum tu nak bagitau korang dulu..hari ni last day saya kerja sebelum raya. cuti 16 hari.hak hak.janganla jeles.saya menumpang cuti budak2 sekolah...hihi.

untuk makluman semua, cuti sekolah pertengahan penggal dua ni adalah bersambung dengan cuti raya dan cuti Hari malaysia.raya sakan.dan sangat kasihan budak tahun 6.buka sekolah trus Upsr.haish.cikgu darjah 6,konfem tak lalu nak makan raya neh mengenangkan budak2 nak exam.

saya lalu kot makan sebab saya ajar tahun 1 dan 3 ja..hehe.

wah,beginikah perasaan menantu yang jarang jumpa mak mertua?gila seronok rasa nak balik! tatau la sebab lama dah tak jumpa mama n famili di Beaufort.atau pun sebab lama tak jalan2 naik kapal terbang. kalau tak kawin ngan en suami..rasanya tak merasa kot nak naik kapal terbang selalu2.keh keh

preparation raya kami 4 branak adalah sangat sederhana tahun ini.haha.sederhanala sangat.mamanye aje sampai 3 psg baju kurung.jeans pun baru.of coslah,saya excited membeli baju raya sebab saiz dah jadik m kan..hoho.mia ali pun berpasang2 baju raya.cuma papa jek tak beli lagi.papa gi beli sendirik la ek.papa tu cerewet bab baju...^^

tapi kan..ada satu perkara yang macam berlegar2 dalam kepala neh. macamana la ek keadaan di atas kapal nanti selama hampir 3 jam?kalau tahun lepas, mia melalak lalak sampai 2-3 orang pramugari datang tanya kenapa.tahun ni,tambah plak ahli melalak ,si ali bobob tu. jangan pilot plak mai menghulurkan bantuan udehh...huhu.

mia dan ali.nanti jaga kelaku naa dalam kapai..jangan kasik malu mama papa ok...huhu


untuk menambah mood raya,mari menyanyi beramai2 lagu balik kampung. weh.best btul vid arwah ni.tk penah tengok pun...comel2 ;)


ho..ho..ho..balik kampung!ho..ho..ho..balik kampung!


10 comments:

Shikhin Ishak said...

donat,aku pun selalu excited kalau nak balik rumah mertua nun di pulau jawa...happy semacam..

Harnida said...

aku sedih wei..raya klang jer..aku nak balik penang..huhu

kinna said...

syoknya dia nk blk raya..kalo tanak bg mia nangis, pastikan bwk biskut/popok/koko krunch/makanan dlm flight nti..zulfa dl kalo ada biskut dia behave..hehe..

mila.ibunajihah said...

diyana, bwk najihah balik hari tu dah prepare her favret books, buku sticker dgn makanan yg sesuai dgn tekak dia..2 jam 45 minit yg haru kalau anak meragam. towel pun siap bawak satu dkt seat..sbb najihah baru ni muntah ..2x haru..huhu, sib baik flite tu bleh tukar ke hape cover seat dia.fuh.kem salam org sabah ye..sy beraya besut tahun ni..uhuk..

Halen said...

raya thn ni tak xcited sbb x dpt blk kampung huhu.. :(
preparation buat jgk la cuma perasaan xcited nk blk kg mcm org lain xde.
haihhh.. jgn pagi raya thn ni menangis lagi dh la uuwaaa... :(

Diyana Zulkifli said...

shikhin:hmm.perasaan kita adalah sama.mungkin sbb jarang blk kot.hehe.itu yg berbunga2.

harnida:samala kita tk raya kampung sendirik.cuma saya jrg blk,jd excitednye lain.hehe

kinna:ok2 baik kinna!diyana take note!hehe

mila:wah..macam2 kena prepare ek klu sorang anak pn?tp camna ek,bw 2 org anak yg kecik lg?huwa..bersedialah wahai penumpang2 yg sama kapal dgn kami..mnta ampun siap2.huhu

halen:ana kat ada. pekasam kan ada.ok la tu..:).agak2 nak nangis,meh kita makan ikan pekasam kat dapuq mama. jgn nangis tau.nnti ana join nangis skali..huhu

FrH said...

haha seronok btol hang nk balik beraya eh .. dah la balik naik belon .. kelas gitewwww.

selamat hari raya donat sekeluarga. cuti hang mmg melampau!! (jeles). ni la untungnya jadik cikgu :)

transformed housewife said...

selamat balik kg. Knur pun naik flight tapi sejam je balik ke KB naik FIREFLY.

atulhani said...

donat... selamat beraya.. bestnya cuti panjang n balik sabah...

shi3la said...

wahhhh besnyer coti lelamer balik kampung...selamat yer semuanyer..

Selamat berhari Raya..!!