LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, December 27, 2010

Moonwalk



@ JJ Perda


Dalam banyak gadget untuk kemudahan baby, saya rasa setakat hari ni..yang paling cool adalah *seperti di dalam gambar di atas ni.2nd place bagi saya-child harness.

gile excited mama ali semalam.beli2 je terus buka ,nak kasik ali test.dah tu tak sarungkan ali kasut pun dari rumah. tang situ jugak terjah kedai kasut,belikan Ali kasut baru.keh keh.

Ali pun sama naik dengan mama dia. memang betul sangat la menatang alah ni tulis moonwalk pun kat kotak die. memang Ali berjalan bulan macam Michael Jackson pun..^^..

tunggu ali btul2 jalan, rasa cam kene beli child harness plak.bukan 1,tapi beli 2..saya dan en suami nak mengurangkan aktiviti kejar mengejar di pasaraya.

lantakla eh, saya bukan nak tambat anak macam hewan.kot ye pun, saya yang nak usung anak ke hulu ke hilir,bukan orang lain. ^^.orang lain tengok aje,tumpang mengata.

 
see?senang kan bile dua2 anak pakai harness camni..haha

8 comments:

Mrs Hardlena said...

owhhh selain benda yang bertambat tu ada jgk benda lain yang membantu eh. maklum la anak dah besar benda2 baby pun x tau dh hehe.. nasya ada benda alah harness tu tapi dan pakai sekejap je sbb kena marah ngan mak haha. time tu kami blk berdua je kt airport pakaikan utk nasya tp kena tegur sebab tambat anak mcm tu huhu. tp sebenarnya mmg membantu pun senang nk ligan klu anak yg x suka pegang tangan.

kinna said...

comei je..ingat nk bg amani pakai tp tak bli2 pon lg..
er,kalo nk versi jimat, sarung kain pelikat/batek je la :) cam org tua2 dl2 uat..hehe

BIONIC WOMEN said...

sebenarnya harness tu bagus..keselamatan anak itu pentingkan???tapi org melayu kita ni selalunya rasa menda tu macam tambat hewan...xmau ler pikir gitu kan???
pandang dari susut yg positif...
biarlah,janji anak kita selamat..komform ada depan mata sokmo.
nnti kalau anak ilang org salahkan mak bapak jugak yg cuai..betul x?

atulhani said...

anak sedara aku kat sini pun pakai harness tu, senang sket nk jaga esp bagi bdak2 yang tengah lincah..

yup, buang pemikiran orang2 melayu yang fikir pakai harness tu mcm tambat binatang..

lebih baik pakai harness, drp anak hilang... tul tak..

atulhani said...

wei.. ada satu lagi aku perasan barang hang.. ada tu wat tmpt baring masa mandikan ali.. aku tak penah tgk le menda tu.. hehehe

Diyana Zulkifli said...

mrs hardlena:ana baru gitau mak ana kate nak beli pun,dah kene marah.blum beli lagi tu.hehe.besala kan orang tua2..:D

kinna:haha.itula.baru rock ikat kain pelekat ja haa.

bionic women:yerp.anak kita hilang salah kita jugak kang..huhu.jd kenala ade alternatif utk menjamin keselamatan anak2..harness neh antara the best choice

atulhani:huhu.btui3x.jap kang aku nak tepek buat entry baru pasal gadget hijau turun temurun mia kpd ali itu.haha

ch@ said...

bagus tuk anak2 yg nak berjalan tapi tak suka kena pimpin, jenuh nak ngejar. kena beli juga macam ni.

acidaini said...

macam-macam produk untuk jagaan anak dipasaran..harap2 semua ok & selamat..jika anak aku ..huhu..tak mau letak kat situ..