LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, February 14, 2011

Saya macam jakun aje..

Malam Sabtu baru-baru ni, saya ikut en suami ke annual dinner kompeni die. Dah kate annual dinner...yang bini die ni..pasangla badan kan.blink blink la baju i. yang Mia pun saya pakaikan gaun..haha.

Tapi bila suami saya balik petang tu , dia tersengih2 gelakkan saya..' ingat nak pi majlis rasmi kerajaan ke?'
'pakai seluar dah le..'

dinner tu buat sekali dgn launching projek baru..buat kat site projek baru tu.

ceh.habaq la awai. nasib ,tak bawa anak2 tunggu depan rumah dengan kasut tinggi bagai. sepantas kilat, saya tukar pakai jeans dan blaus aje.dah bile tengok en suami pakai jersey je pun..^^

biasala kan yang lakinye tu, jarang pi dinner.samala bininye pun.dah laki tak pegi, tak merasala dinner2 ni...haha

ngat itu je insiden yang buat tersipu2 memandang muka suami..haha. tapi,bersambung pulak di lokasi kejadian kedua.yakni masa kat majlis...

yang saya ni,tak pandang kiri kanan..bile nampak ramai orang kerumun kat meja buffet..saya pun turut beratur. meleleh haa tgk macam2 makanan dok ada. siap ada butter prawn.ayam bbq ,nasi goreng cina yang memang nampak marveles gile..saya cedok cepat2 dua pinggan sementara suami pegangkan budak dua orang tu. siap bangun nak beratur amik kuih muih pulak..haha.

pastu saya nampak en suami sengih macam kerang busuk lagi,sambil juih mulut ke sebelah kiri..saya pandangla.huhu..

rupenye saya cedok2 makanan tu, yang sebelah staf chinnese punya. non halal dowwh..

malu thaye...again. saya memang malu nak bangun dah,sebab jakun sangat tadi kan..ahaha. jadiknya ,saya soh suami ajela..takmo dah memandai2...hehe.



2 pinggan yang depan ada udang tu,yang en suami pegi amik lane halal. yang dua di belakang tu,yang saya cedok kat lane non halal...:|
 Staf Muslim kat kompeni suami yang saya nampak ada 2-3 meja ja pun including meja kami 4 beranak.


Sambil makan, saya still jeling2 kat meja buffet sebelah non halal tu..sebab ternampak chow koey teow yang gile sedap [saya rasa sedapla dari segi visualnya]..oh,kempunan. makanan halal punye, tak syok pun. makanan berkari banyak...:(.

Majlis mula pukul 7malam. hmm.745,kami ni dah panas buntutla kan.yang lain tu,karok lagu gong xi fa choila ,tong tong ceng suma dok ada..815 angkat kaki trus...maghrib gajah la jawabnye...hmm.

Ok.sekarang saya dah tahu,kenapa en suami sebelum2 ni malas nak pergi annual dinner kompeni dia. kali ni pegi pun, sebab bos dia  janji nak bagi ang pau masa dinner. tapi itu pun,kiterang balik awal..ang pau tak dapatla jugak..kene tunggu en suami pegi opis la jugak amik ang pau...^^

eh sebelum tu, meh berangan sama2 ngan saya..kite tengok rumah - rumah di site baru kompeni en suami neh.tak mampu beli pun,takpela..janji boleh berangan..haha








bilik pakaian ini adalah sebesar master bedroom rumah saye..harap maklum.
Show house di atas harganya tak sampai 1 juta pun. 900 ribu lebih aje...haha. bapak mahal. memang sekadar berangan di pinggiran ajela kite ni...hehe

12 comments:

BIONIC WOMEN said...

hehe...hubby kita jenis x suka dineer ni, sejak kawin lum pernah gi diner tau..

besou nyer umah, kalau ler dapat tuh..heaven..hahaha

Dalin said...

wahh.. ni kt mana kak? peneng ke? startin price bp ek?

ch@ said...

hubby kita pi dinner sesorang je. hahaaa. bini kena jaga anak katanya. kompeni kita mostly cina, tapiii bila dinner mmg dorang akan provide makanan halal punya.

Halen said...

haha.. sama la kiter alin penah terkena skali time pegi weding member non muslim. skali pi beratur lane mknan cina plk.

arrghhh geram tgk umah tu cun giler. 10 thn lg konpem ana dpt sebijik, dh alain keje sana mesti bos dia bg sebijik hehe..

Diyana said...

bionic women: heaven sungguh klu bley dapat..^^
dalin: kat juru.phase 1 ade je yg murah sikit..hehe
cha: kalau akak mrajuk dua depa dah klu en suami takmo bawak.hehe.
halen:eh ade kawan senasib..keh keh.alin, klu bos alai bagi diskaun 90 % baru mampu kot itupun tggu hutang rumah srkg sparuh jalan langsai..ahaha.

transformed housewife said...

rumah kat Juru tu. Mahainya.

kinna said...

nasib baik tak beratoq amek ba alip ba ya..!
uish..canteknya rumah...bila la nk dapat dok umah camtu..huhu

Diyana said...

transformed housewife:kak nur penah gi eh tgk phase 1 punye?phase 1 adele murah sikit.hmm btul la tu.ni yg dkt juru..;)

kinna:huhu..tp adele teramik bau masa cedok2 lauk tu..huhu

azzamoro said...

ko ni wat lawak lah.. kekeke.

p/s lawa gile umah tu. interior pun lawa. hargaaaaa pun lawa. huhu

lily lotus said...

mak aii regenya. gulp!

ibunaznoy said...

waa umah cantek,suka lemari baju dia..

mzhany said...

diyana, beshnya hany kan, MZ nye cmpany tak leh bawa isteri...kena sorg je g...uuu sadis kan...

tp MZ xpergi la sbb xleh bw bini dia nih ;)