LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, May 26, 2011

harapnya saya tidak hangat-hangat tahi ayam yeww..:p


Selasa baru ni,dengan semangat dan aura yang telah diupgrade, saya telah singgah ke nursery pokok hiasan dan membeli ini semua.

dan berangan nak bersih-bersihkan pokok-pokok sedia ada dan make up laman rumah saya jadi macam rumah akak2 jiran yang lain.





kalau sekangkang kera ini saje, no big deal meh..ceh haha.berlagak yg sedia dok ada pun tak terjaga

tapi hakikatnya, apa aku nak tanam sampai hujung sane nuu...
 
belakang rumah pun tak pernah nak upgrade

 camno den nak berkubun..? berkubun nya kejop yoo..selebihnya ngejor anok2 ja lobih...

rasa kadang tu macam akak depan rumah tu sambil siram pokok2 bunga die ,sambil jeling rumah saye je..^^

kay donat. chaiyok2.

kita mulakan dengan Bismillah.. masukkan dulu pokok2 baru beli tu dalam pasu bunga...pastu jangan lupa siram.:p

actually, saya nak upah orang datang tolong saya angkat2 pasu, tolong hiaskan apa yang patut tengah cuti sekolah ni..aci tak?aci la weh..eden malu ni, laman rumah mcm hidup segan mati tak mau..:D

6 comments:

transformed housewife said...

jgn angkat pasu2 berat pulak. mmg aci je mintak tolong org lain angkat pasu yg berat2. DIyana kan mengandung. tak elok angkat2 benda berat.

lynnlyana said...

wei donat..aku mcm dpt bayangkan je keadaan pokok2 tuh time ko berpantang anak ke 3 nnt..
hehehehehehheeheh...

pokok aku,lps beranak husna, suma kuning je..wkakakakak..kesian pokok2 tuh..

kinna said...

diyana: tanam la rumput kapet (senang kucing berak?..huhu)..mesti cantek pnya..syoknye ada halaman..sob..sob..

Liz Rohaizat said...

wah, banyaknya tanah kat tepi tu. apa lagi, gembur la. leh tanam sayur. geram pulak tgk tanah camtu.

kat rumah saya, ada tanah tepi gak. tapi sebab tu kawasan kampung, agak takut la gak. takut terserempak dgn ular. so mmg tak tanam sayur. tanam pokok yg tak perlu jaga tiap2 hari mcm pokok daun kari, pokok limau purut dan serai. pokok pisang pun ada kat situ.

nanti tunjuk la progress!

AIN NAZRI said...

akak tanam laa cili padi ke.. limau purut ke.. serai ke.. haa petola ke sayur2 ke.. ulam raja ke.. hehehe.. kemaruk dah aku.. sbb ain pon tanam tu kat umah..

atulhani said...

lupa nak cite. laki aku selalu cakap, nak bercucuk tanam, suh aku buat gak. supaya dah tua nanti ada aktivitinya hahhahaha. tapi sampai skang takde satu pokok pun aku pernah tanam.