LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, June 15, 2011

Pelacur Kelas Pertama

ramai eh ban Dr Rohaya Mohamed gara2 kenyataan berapi dia nasihatkan para isteri beri layanan macam pelacur kelas pertama pada suami.

saya pun menyirap mula2 dengar.gile keji statement tu samakan status isteri dengan layanan pelacur. tambah lagi ramai bagi komen lagi berhapi-hapi 'lawan' statement Dr Rohaya tu..^^

tapi bila saya ulang2 baca balik keratan berita tu, saya termenung juga sorang2.

cuba korang baca berita tu ulang2 balik.

korang akan dapat tangkap apa yang cuba hendak disampaikan Dr Rohaya tu.

ada juga benarnya.

cuma statement dia terlalu asing dan pedas dalam masyarakat kita yang taboo dengan isu perempuan jalang a.k.a pelacur.

Dr tu bukan kate isteri pelabur pelacur..dia nasihatkan isteri2 memberi layanan sebaik mungkin bukan setakat menjaga makan pakai suami aje.

why contoh dia pelacur kelas pertama?

itu korang inteprete sendiri. i tak nak la kan berhujah bab ini..satgi kuar 1 ayat pun, jadi macam ni entry melucah. masing2 cubala selami apa Dr Rohaya tu cakap...

saye bukan Dr Ismail Tambi.. Dr Ismail lain la, dia direct.hohohoho.

6 comments:

Coffee Mama said...

Itu la jadinya, bila baca sikit dah nak melenting dan jadi agenda politik...Saya pun tak nak komen lebih2 karang kena ban..hehehehe

FrH said...

tp cara dia ckp mcm sex is the top of the marriage.
come on, byk lg benda lain nk pikir in marriage selain duit, anak2, nak extend dapo, tukar perabot rumah, vacation, cite series. hahaha.

aku rasa nasihat tu lebih valid utk org yg dapat husband who puts sex as priority kottttttttt. for those who not, xvalid!! kthanksbye.

Liz Rohaizat said...

Saya baca berulang kali. Saya melenting kerana:

1. Gunakan contoh pelacur. Sedangkan boleh je jadikan Saidatina Aisyah yang pandai memberi layanan kepada Rasulullah.

2. Dia menjadikan 'kegagalan isteri melayan kehendak seks suami' sebagai salah satu punca utama keruntuhan rumah tangga tanpa memberi statistik yang jelas. Mcm saya ckp, perlu beritahu statistik yang menyokong dakwaan tersebut.

anyway, saya baca kat sini:
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Layanmacampelacur_/Article/

tak tau la kalau dia ada bg statistik tapi BH tak keluarkan.

saya rasa ramai melenting sbb dia gunakan pelacur sebagai contoh. even my hubby pun marah. dia kata, terlalu teruk bila letak taraf isteri dan pelacur tu di tempat yg sama.

Diyana said...

coffe mama:hehehe,syhh.tkpe kita ngomel dlm hati je.tk leh salah tulis..isu sensitif.:D

frh:haaa...btui2 setuju!

liz:tak pun guna istilah bidadari ke kan..lg sweet je dgr. dr tu mmg le berniat baik,die nak nasihatkan kaum isteri ..tp mcm over sgt..byk lg contoh elok kan.uhuhu.

harnidahussin said...

diyana...tu la..bagi contoh yg negative..kalau dia guna ayat yg mencerminkan adab org Islam tak per jugak...contohi isteri rasulullah ker..
ni bagi contoh pelacur..dah ler kita tak der pengalaman sebagai pelacur..camner nak layan camtu? furthermore..pelacur layan sebab duit..no feelings involve..layan ramai lelaki..takleh ler nak samakan dgn isteri..

in fact..suami kena muhasabah diri balik sebelum nak blame isteri tak pandai layan..
> check dulu suami taat pada Allah tak?

kalau tak betul2 taat..then baru fikir balik kenapa isteri dan anak2 tak taat pada suami...sbb pada Allah pun dia sendiri tak taat...

Dalin said...

saya sokong dgn kak Liz..

Benda tu paling penting dalam marriage? No..

and all the punca comes from isteri? lagi no.. as we see, berapa ramai suami willingly to help isteri dgn anak2? kerja rumah..?