LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, June 16, 2011

Seth Tan

saya cuba untuk tidak terperangkap dengan cinta Seth Tan macam korang.^^

dengar kate siri  itu inspirasi dari satu buku novel cinta eh?konfem memang budget charming+romantik+gorgeous+kaya raya+beriman la ni kan... sangat berbau lelaki idaman dalam novel cinta.saya tau nama seth tan tu sebab dok baca status kawan2 kat fb dan ramai yg angau dgn seth..ingatkan artis baru mana la haa...


huuu.saya tak nak citer pasal nora elena sbb saya tak tgk. cuma nak citer pasal alkisah saya dan novel.

saya penah jadi kaki novel...haha.kalau baca,tisu siap ada kat tangan..poyo.


saya paling ingat..last novel cinta saya baca adalah Tangisan Bulan Madu,sampai bengkak2 mata dok meratapi kematian Bogat. gila emo marahkan penulis novel tu sebab ntah pe2 je Bogat tu mati kanser otak.see?memang dramatik kalau hero novel..pastu plak klu nak matikan watak mesti kene penyakit kronik tak dapat diubati. yang saya palig ingat sangat novel nan satu tu,sebab si Bogat tu tak nak rosakkan bulan madu isteri dia..dia tinggalkan isteri dia dalam keadaan suci.janda berhias gitu..suci nau cinta Bogat.ohh...hehe.


lepas tu saya beralih pada komik dan siri Harry porter.komik tu memang sebab terikut hobi en suami. manenye tak, asal dating kat Batu Pahat je..pakwe suami i tu bawa gi kedai komik. nanti dia amik komik One Piece 2 buah untuk dia,pastu dia umpan saya 1 komik Doraemon tak pun Ranma 1/2 ke. tercongok le situ 1-2 jam sementara nak tengok wayang ke..nak gi makan ke.haha.


apapun, kalau diingat memang syiokkk eh dok berangan kalau2 muncul lelaki macam dalam novel.


berbalik pada Nora Elena..ada dak adegan romantik2 over dalam siri tu eh?ke  adegan2 romantik-over- tak masuk akal??? sangat boleh budget imaginasi author novel cinta...:D

walaupun tak tengok,tapi saya dapat bayangkan muka korang2 yg kalau boleh nak cium skrin tv tu bila seth muncul...wahaha.

tringatkan pada sorang kawan baik saya yang sangat obses dengan novel2 cinta. rasanya masa dia bujang,semua novel yang ada di pasaran ..dia beli. selalu aje dok habaq saya,nanti dia nak cari sorang macam salah satu hero novel yang dia baca.

masa hari dia menikah, ada saya tanya..'ada dak ciri2 idaman macam dalam novel2 ang baca pada suami ang tu?'

adala sikit kot,jawab kawan saya tu.

keh keh. tu la,kuat sangat baca novel ;)

8 comments:

kinna said...

bogat? saya ingat sgt..penulis cerita tu nama shamsiah mohd noor (siap ingat nama author lagi)..mmg masa form 2 (ke form 1 ntah), sume org demam Tangisan Bulan Madu..ntah ape2...hehe

(siap ade SA nama bogat-sbb taktau nama apa..dok ushar2 je..kihkih)

atulhani said...

ko cuba laaa tengok cite tu donaaat... aku yakin ko tangkap lentok mcm kat leornado dicaprio dalam titanic wkakakakakaka

NADHIRAH NOR ZELAN said...

aku pun sangat jatuh cinta dengan seth tan (arron aziz) tapi kena terima kenyataan dah ader arron HERRY heheh... nak pi cari novel tu...loving sangat.."bila la pok nik leh camtu hehheh"

Bionic women said...

hahahha...best citer tangisan bulam madu tu..
dedulu memang kaki novel bertimbun koleksi..pastu baca novel penuh emosi, macam D ler, ada babak nangis2..
tapi bila dah kawin ni, try ler utk hayati novel, xleh gi ler..
xleh nak menghayati betul2, ada ler sebuah novel jer yg buah air mata manitis...uhuhu
last2 langsung x beli dah, kalau baca adik punyer ok.

Dalin said...

sebab kak diyana tak follow.. mulanya saya pun taknak follow, kang tankap angau.. camne tah oneday terikut.. adeyh..

tp lawak la kisah akak di dating dulu tu.. hihi..

nurul_7155 said...

hahahaaa,..i pon x follow sgt cite nora elena ni tp klu dh hari2 dgr budk2 opis dok cite pasal nora elena,hhmmm...dr xtau cite bley jd lebih tau dr yg follow citer ni,..hahahaa budk opis i ni terlalu fanatik ngan nora elena baik boy/girl masing2 ade novel sorg satu tau,...dasssaatttt kannn,...

mila.ibunajihah said...

saya follow nora elena..tp tak 'jatuh chenta' pn dgn seth tan..haha..jiwa novel da ilang kot

MamaIlhan said...

aicheh...kalau ikut novel yg diadaptasi mmg happy ending ler citer nih..tapi lau dia nk wat sad ending (mcm yg dh diwar2kan) pon bley gak..layan xlayan jek citer ni..sbb xmo terpengaruh ngan kisah indah donia novel chinta...
saya peminat no 1 komik Detektif Conan..ko lupa ke donat dulu aku kumpul komik tu smpi satu siri tu x dpt rasa cam nk nangeh jek..siap baca kt website lagi...sampai la ni komik tu ader,tapi dah dok berterabur sana sini...