LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, June 14, 2011

obses

mama ade tanye saye ..masa preknenkan si damia..saye ade ke suke tgk patung mainan.


mama kata damia macam barbie doll boleh cakap.rambut gulung2  plak tu.






yang obses dengan patung mainan seingat saya ..mak saya sendiri masa preknenkan adik no 4.si tehah.


memang tehah masa mula keluar tu,kiterang ingat nurse salah bagi baby. macam anak omputih.rambut kerinting keemasan ,mata macam nak biru.sekarang aje dah itam kulit dia...^^


seingat saya, masa preknenkan si damia..saya memang ada sukakan 1 iklan di tv yang pelakonnya budak kecik .memang kadang sampai masuk mimpi teringatkan rambut dan muka budak tu. waallahualam.


ibu preknen emosinya kuat kan. semua perasaan dan tingkah laku memang bukan setakat mempengaruhi perwatakan bakal anak tapi juga boleh terkesan secara  fizikal. ada isu ni diulas dalam Majalah Pa & Ma.tapi saya tak ingat keluaran yang ke berapa. kadang teringat juga pesan orang tua2,jaga tingkah laku semasa preknen.jangan marah/emosi sebarangan pada seseorang/atau ape2 binatang. jaga mulut.jaga hati.


masa Ali, hmm..saya suka tengok muka papanye je. sangat jatuh cinta masa tu.hahaha.


dan kali ni,memang ada yang saya sangat sangatttt suka tatap.

Marimar.

10 comments:

ch@ said...

hahaha, masa mia akak suka tgk iklan budak cat tu ke, budak rambut keriting, kita suka iklan tu tapiii tak dpt la kat Oni. hahhaa, cumanya dia ada lesung pipit, taktau dpt drpd mana.

kew_chop said...

mia memang cam doll, geram sgt tgk dia..
err saya tak tahu pasal marimar, baca entry kak diyana terus google nak tahu sapa.. hihi..

atulhani said...

kalau suka menatap seth tan dan nora elena bagaimana pulak?? hehehe..

Halen said...

wahhh lps ni baby ke3 macam marimar la plk hehe.. nnt klu alin preggy baby boy nk tenung muka aaron aziz puas2 ekeke..

Bionic women said...

mia memang mcm doll..hehe

dulukan, masa kucing kita kat rumah mak preggy, dia suka sangat kat 1 patung arnab kita. dia memang akan main jer ngan patung tuh..kalau xde dia asyik mengiau jer..

last2 kan anak dia kuar, semua ekor kontot, tapi kembang, mcm arnab tu..pastu kalau berlari semua jenis lompat2...then selalu sangat berdiri 2 kaki macam arnab tu..huhu..

comelll sangat..tapi sayang semua dah mati

FrH said...

wahhh. pasni kuar laa sebijikss cam marimar.. hihi

kinna said...

marimar pon ok pe...

tp damia mmg sgt comei..budak kecik2 comel kalo rambut curly..kiut je..

Diyana said...

cha:hmm..yela tu iklan tu. mmg akak obses sgt ngan budak iklan tu.hehe

kew_chop:haa,amcam dah kenal marimar?cantikkk kan?uuuu.

atulhani:oo,itu mmg leh kene bias aaron ngan siti saleha la camtu..kiut miut.hehe

halen:haa.ni sorang lagi bakal ibu aaron aziz junior.hehehe.psst,tgk muka papa adi ok ape alin...hensem jg ape.keh keh

Diyana said...

bionic women:penangan ibu peknen..walaupn ibu haiwan:D

frh: cruzita anak die pn comel kan?hehe

kinna: hehehehe ;)

n a n i said...

btlla donat...aku sokong kalo ibu2 peknen yg suke tgk seth tan & nora elena..aku yg tak peknen pun angau dgn aaron aziz....aku pun dah brp minggu asyik blk on time sampai engineer aku pelik...2 ari ni je aku blk lambat sebab ada audit but then aku akan pastikan aku tgk blk dlm tonton.com.my