LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, June 13, 2011

damit


tgk sepit,korang leh agak udang tu besar mane kan?itu pn mama cakap,udang tu damit. [terjemahan:kecik]. hehe.
ole2 dr beaufort. request dari mak buyunn. 

tertawan tak?itu masak sos,i le yang buat.^^



dari kiri:'kak' ngah,'kak' long dan kak lang. sungguh seriuss saya lagi besar dari mak dan mama. besar depan dan belakang. *pasrah*

ali & tok wan dia sehati sejiwa
 

otai kampung boyan taiping,pakcik dat belanja ketam lembut di kuala gula.marbeles.

gigih tak i?masak udang tu di kulim sanggup bawa gi serdang nak makan sesama ngan mak tam pak tam..hehe

saya telah berjaya memujuk bapak berjalan 2 hari berturut2 ..dari pagi sampai malam. berjaya membuat rekod baru.susah oo nak pujuk bapak mertua i sorang ni nak jalan2.


gambar ronda2 cari jeruk buah dan makan durian Balik Pulau tak ada eh. sebab sibuk pulun makan durian.

yang ada gambar masa hari kedua aje.masa singgah serdang dan lajak ke makan besar di Taiping.

dah lepas tu, no jalan2 lagi.

duduk rumah diam2 je. bapak serik kot,memulas perut die seharian sebab pekena sambal udang...hee.

acara kemuncak. acara pecah peluh kegemaran bapak mertua. takde kebun nak tarah kat rumah kami. ada batu bata ni pun jadilah.





ops.projek tanaman pokok2 sudah tinggal kenangan. korang nampak tu ape big bos a.k.a en suami buat?mane ade rumput dan tanah dah.selamat jalan romeola pokok2 saye...huhu

mama?huish...mama saye bawa shopping aa...last2 saye yang nak pitam,banyak jalan...hehe.

7 comments:

Dalin said...

kak long chomey whatt.. bukan demox semula jadi.. tp ada org baru.. org kata, badan naik sendiri and naik sbb ngandung lain... org ngandung sentiasa nampak comey...! sapa setuju angkat mouse!

kak.. sedapnye udang.. ngee.. slurrpss..

Bionic women said...

bukan xleh tanam pokok leh aper tanam dalam pasu susun kat batu bata tu, lagi cantik tu..hehehe..

rajin betul pak mertua ek...datang umah anak menantu bekerja..hahaha

NADHIRAH NOR ZELAN said...

wah sedapnye udang...lain kali kalau masak ajak aku ye...ngandung nanti nak request kat ko la heheh

wah projek ateng tu dah berjaya ke?blh pi usha umah ni hehheh

Uncle Lee said...

Hi Diyana, I like your blog, and really enjoyed looking thru the well taken pics. As well your lively humour.
You have a very nice house too.

Going to have a sidewalk soon, ya?
You have a nice day and keep a song in your heart.
Best regards.
Lee.

Uncle Lee said...

Ooops! I was looking at your house lupa nak compliment your lovely udang.
I love that udang dish.
Tu udang galah? Sedap best tu!
Ada lagi? Ha ha.
Lee.

atulhani said...

donat, tak baik tau tayang2 gambar udang yang nampak so yummy tuuu.. kesian ibu mengandung ni haaa.. mana nak cari udang tu kalau tak kat sabah hahaha.. huwaargh..

Halen said...

ok la tu ada jgk acara pecah peluh utk bapak hehe.. tak sia2 la kunjungan bapak ke sana ble jgk tlg2 buat rumah.