LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Sunday, August 22, 2010

Ini bukan anak kucingla mangkuk

Gambar dan kisah selanjutnya saya tengok di SINI

Ini anak orang.ko ngat macam anak kucing ke. anak kucing pun,orang tak dera camni.

Mengigil rasa  bila tengok gambar atas ni .gebunya baby ni. gamaknya dia suka lari laju2 dalam walker macam Ali.mama dia tak larat kejar kot kan. itu yang didebiknya budak tu.

Ya.saya faham perasaan mungkin mak atau bapak atau sapa ja lah yang ada kaitan dengan budak ni. Bila anak nakal.bila anak naik sampai atas kepala. rasa geram tu memuncak. memang ada sampai rasa nak meletup marahkan anak bila depa buat perangai.

Tapi, akal kan ada. hati pun perlu banyak sabar. Anak kecil adalah satu makhluk yang halus yang comel yang suci yang sangat2 lah belum mengerti apa2. cubit sikit cukuplah.kasik pengajaran. bukannya diterajang.huhu.kadang tu lepas puk mia  sebab dia gigit adik dia..pastu mama yang nangis .rasa bersalah.hua.

Berani ek ditinggalnya budak ni kat stesen bas.ko pukul2 sampai mati,pastu tinggal.bengap tahan otomen betul...eii.

9 comments:

ch@ said...

otomen pun berakal kak, dia suka tolong orang. kekadang oni kena gak cepuk berapi umi dia ni, tapiii lepas tu insaf sendiri la, nak melahirkannya sakit kemain :D

Mama Hanim said...

mmg kejam kan.. xde perasaan btul.. semoga si pelaku terima balasan setimpal dri Allah.

-- tq sudi kongsi n3 saya..

Diyana Zulkifli said...

cha:huhu.itula kan.bkn otomen la kot.godzilla yg jahat tu.huhu

Mama Hanim: timaseh mama hanim.sori share tp tk gitau pn.

Mommy Lyna said...

Kok ye pun nak sorok, letakle dlm utan ke, takpun kebumi jela elok2. Repot je mati sbb SIDS ke, tecekik fishball ke.. Tak pasal2 kena siasat kes pembunuhan. Agaknya mak dia mmg gila meroyan, sampai g letak mayat anak kat bus stop. Suh naik bas sendiri pegi kubur agaknya. Mmg gila meroyan ni...

kinna said...

mangkuk+bang@ng+badigol wa qairu zalik..bod*h pi@ng!!! sakit hati tgk manusia la ni..padahal bln posa nih!

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

manusia gila - tak berakal je yg buat mende2 mcm ni..walau nakal cemana pun, ko (mak budak) jugak yg lahirkan die kan..bod*h!

eh, aku xtau cite complete pasal budak ni aritu..die mati sbb kene dera ke weh?

Momma Mia said...

me cam nak nagis baca citer adik malang nih kat metro.. memang tak patut dilayannya begitu Dan dibunuh ditinggalkan di bus stop cam gitu jer.... Kejam. Lagi kejam dr binatang!!!

Me pun sama la diyana. bila puk si Damia mesti pastu rasa serba salah tahap cipan... cepat2 suh dia salam mintak maap & hug...

Diyana Zulkifli said...

momma lyna:huhu.itula kan.kejam sangat sapa yg wat bdk ni camni

kinna:huhu..mcm2 jd di bln posa ni..tk phm sungguh saya dgn manusia2 mcm ni

ain:aku tk bc dr paper.aku jmpa di blog mama hanim.polis syak budak ni kena dera.dn kemungkinan kematian dia disbbkan penderaan melampau.


momma mia:ya samala kita.saya pn kdg bila cubit,tampar kaki damia ke..mmg akan rs bersalah.saya usap2 balik n bgtau dia,jgn buat dah mcm tu. nangisla kejap,pastu bila papa dia blk,dia ngadu kata mama buat.hehe

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tu la. masa tgk gamba kt surat khabar ni, dlm hati kata, elok je mak die jaga sampai debab tembam..tp nape tetibe tukar fikiran dera dan buang die plak? tergamak btol!