LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, August 21, 2010

Mia kasik latihan amali pada ALi

siapla ko donat.pasni mesti lagi kurus main kejar2 ngan mia dan ali dalam rumah .keh keh.kurus ke?itu ajukan utama en suami la pd saya kalau orang kata nampak saya kurus.tak bley timer kenyataanla tu.bini dah kurang lemak.haha. lama tak update pasal treatment di london itu kan. hehe.nanti minggu dpn saya update.


wah.wah. anak dua orang ni sudah pandai kasik mama joging ,sit up,lompat kijang semuala kan sekarang. sebabnya ali dah sampai tahap lari laju-laju  dalam walker.kadang tu lagi laju bila yang si mia merempit kejar dia naik kereta pon pon hijau dia. mama belakang sekali la ,kejar nak suapkan makanan.


haa.camtu la Ali. tarik lagi.tarik.jangan tak tarik. gamaknya itula kot Mia arahkan Ali. sibuk nau dia bising2 bila Ali tarik alas meja makan.


mama suruh pegang adik ali elok2.tapi mia gi smackdown adik tu.nangis la ali.

1 minit saja mama tinggal nak basuh cawan.tengok apa jadi. kak mia baik hati suap adik makan roti.

pastu kasik, kabinet tv 'makan'. nun kat hujung luar dari pagar tu,tau apa dia? gulungan plastik sampah. mia dah kirai2 buat habuan dia lenyek ngan motokar hijau dia.
Ini kisah tadi pagi. saya tengah  kemas2 ,heran budak dua ni hilang.senyap sunyi ja di sebalik meja makan. tengok2 dok main belakang langsir.  yang kak mia sembunyi,pastu sergah adik. yang adik mengekek2 gelakkan kakak.

Tahu takut ko ,Mia. mama dah datang. trus dia tak ajak ali main dalam langsir dah. pasni mesti ajar adik bergayut plak kat langsir tu.haish.
update: maka malam ini. Mia dan Ali kepenatan ya amat. Mamanya pun bakal menyusul...huarhh..sakit badan weh.pesal ntah. joging  kejar anak tak sempat nak warm up la kot kan..haha

5 comments:

mila.ibunajihah said...

Pandai mia ajak adik main..sayang adik ekk..kakak mithali ni =)

Momma Mia said...

wakaka.. klakor la budak2 tuh.. ingatkan ku sorang jer menjadi mangsa anak-2 minggu ni ghupanya ada kawan laa...

Yan said...

salam kenal yer


dahsyat mia smackdown adik dia hehehe tp nampak cute

ch@ said...

comel la, tak dapat bayangkan akak mengejar mia ngan ali, sangat melucukan. pandai mia layan ali :D

kinna said...

bagus betoi kak mia ni..seronok tgk gelagat derang..dh la comei+chubby.. :)