LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, September 7, 2011

Tahun pertama tak de baju raya

kami anak beranak memang tak pernah beli baju atau tempah pada orang baju baru untuk raya

sebelum ni,memang mak aje yang jahitkan.termasukla baju menantu kadang-kadang tu

tapi untuk tahun ni,buat pertama kali ,semua tak dapat nak pakai baju yang mak jahit.termasukla diri tuan empunya badan ,tukang jahit.hehe.

mak nampaknya memang nak bersara terus dari medan menjahit baju-baju. mak cakap,penat berhari2 jahit baru boleh dapat 2-3 pasang. belum lagi berhadapan dengan customer yang banyak songeh, nak alter la, manik sini,sulam sinun..:)

mak sekarang dia tumpu pada projek telekung sahaja. huhu. masyuk seh. walaupun dengan kudrat pembantu sambilan 3-4 orang, tapi pasaran dah 1 semenanjung.

say bye bye to baju-baju kurung. mak cik siah dah takmo layan jahit baju..:p.

jadinya tahun ni punya hari raya, semua pakai jubah sahaja. termasukla menantu-menantu ,semua kena mengikut arahan mem besar...hahaha.











dari kiri : starscream, bumble bee, megatron dan of cos yang hujung sekali tu leader. optimus prime..kueng kueng




cer cari tok mi mia ali yang mane.bukan yang tengah tau! kecik ati i kalau korang teka yang tengah. LOL




mia ali dgn mak ngah najah n mak chaq
anak tido bley aa posing sakan.ceh

raya kedua tema kami anak beranak pinky.papa pun ada pinky,dekat corak batik kemeja tu,secoet je.:P

yang baju melayu biru tu,adik ipar the youngest one.


7 comments:

cikpia said...

cantik gambaq kat wisma tu...!!! (betoi ka wisma? balai besar ka apa tatau!!!)

mzhany said...

alaa diyana, cantik tau berjubah ni. hany pun beli jubah ms raya, tp tak berjaya pujuk MZ berjubah skali...dia xmo huhu

azzamoro said...

sporting gile family ko donut.hehehe

kinna said...

sempoi nye tokmi..
diyana, saya dah cuba mcm2 telekung, tp sedap yg mak diyana buat gak..nti nak tempah lg dua, buat bekalan pi haji :)

transformed housewife said...

ala2 keluarga arab gitu. comeel je.

Diyana said...

cik pia: yg bgnn hijau kuning tu ka..?balai besaq tu pia..;)

mzhany: hm tula.mcm diyana ni,tersembunyila perut nan membesar hr ke hari ni..bila suma sedara pn pakai.pakai ramai2,jd tak perasan.:D

azzamoro: adik2 aku mmg cempera..aza..haha

kinna: kinna, klu nak order..bleh order skrg,nnti sempatle pos b4 kinna gi haji.naik haji brapa hb?

transformed housewife: arab celup kak.hehe

p!nkerton said...

aah la sgt sporting ;) & menarik la ramai2 pakai baju jubah camtu, dah macam fmily arab lak rupenye, & nampak wasatiah gitu hihi.. selamat hari raya to u n family! ;)