LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, September 30, 2011

ugutan seorang kakak





tahu apa mia dok bebel pada Ali tu?


mia bebel : adik ali!kai pat!tamau kai acut,ti kamia inggai![terjemahan: adikali!pakai cepat!tamau pakai kasut,nanti kak mia tinggai!]


haha. kelakor siut budak 2  orang ni pagi2 buta time saya sibuk nak masukkan derang dan barang2 dalam kereta.


yang si Mia tu,memang boleh harap dah. bila dia nampak saya sibuk, dia 


tolong pimpin adik dia nak masuk kereta.


kadang bila saya suruh ,dia pakaikan adik kasut..memang akan dengarla si


 mia terjerit2 suruh adik dia duduk diam2.haha


last2 kalau dia fed up,pastu dia jerit kat saya pulak


mama! adik ali tamau akai acut.mama boh la..


tau plak dia fed up..^^



8 comments:

DrSinga said...

boleh jadik ketua darjah dah besar ni...

Diyanazman said...

salam tuan rumah! eh nama kita sama ekk.. hehe...
Love that pic! your kids are so cute.ada ciri2 kepimpinan gak si Kakak ni.. hehe

n a n i said...

eh2, acut mia & ali cama le mama

AIN NAZRI said...

alo alo.. so kiut kakak mia nie... geram tengok.. nak pelok2 jerk..

NADHIRAH NOR ZELAN said...

sungguh cumil dua beradik ni...mia dah pandai ek...kena tlg mama nanti adik sorg lagi keluar tak la lelah mama mia hehheh

Diyana said...

d singa: ketua pengawas?heh

diyanaazman: salam..ha ah..sama ..;)

itu time die caring,klu time die buli plak..bleh tahan jg.hehe

nani: ha ah..ben 10 nye kasut ;p

ain nazri:hehe

nadhirah:hmm bleh harap dah la..tp time dia lasak jg..lelah jg aku

transformed housewife said...

kak Mia kakak yg garang tu. hehe.

mzhany said...

alaaa hai, comeynya mia...siap ugut adik lagi haaa ;)