LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, July 23, 2009

Damia Aleya

Ramai kawan2 saya 'marah' sebab saya jarang [ke tak pernah?] update cerita pasal anak sulung saya tu, c Damia.huhu. sori le kengkawan..mcm yg saya kate sebelum ni,saya MALAS. tapi,skang ni mcm baru terbuka plak hati ni nak join korang sume.heh.

Hmm,saya tak reti nak alkisahkan pasal my baby ni..say
e upload gmbr2 dia ajala utk entry kali ni...biar gambar berbicara...cewahhh..p.o.y.o.

Oktober 2008

Cak!!hai aunty sekalian,Damia kuar2 je dr perut mama dah tak sabar2 nak celik mata.









Nov 2008

Haa, ini pula lepas bidan cukurkan kepala Damia. Licin trus dowh..saya awal2 dulu,risau juga kalau2 rambut Damia susah nak tumbuh balik...takut dia jadi botak cheng..cian.





Dec 2008

Tapi,bile saya tengok hari ke hari cepat je anak2 rambut melata atas kepala Damia...lega hati eden. Ada jg rasa excited sbb cepat la plak 'berlumut' kepala anak saya sorang ni..ade ke mak saye letak ape2 tonik ke minyak ke yg sa
ya tak tau..?ntah le.











Mac 2009

Tapi, itu dulu la... Skang ni, saya risau mende lain la plak..risau nak cari sikat yg sesuai untuk rambut gelung2 anak saya sorang ni...haha. Ni Damia masa umur dia 5 bulan..


Memandangkn rambut anak saya ni lebat, so mama nye [eleh,saya sorang ke?rasanye en suami pun sama..tok damia pun sama..sume mak2 sedara Damia pun sama..] , 'main2' ngan rambut budak sorang neh. Ada aje rambut die kena alter. Bila saya pegang sikat..saye pusing kot atas.. papanye amik plak sikat..gelung2 kan turun bawah. Tok dad damia plak pegang sikat...dia gelung2 kan rambut Damia mcm rambut dia...hehe. Kat atas tu,salah satu pesyen yg terpaksa Damia terima..takpe,aku kecik lg..hangpa suma buli aku...kata si Damia.

Hmm,kay aa..lain entry la saya sambung pasal Damia dan rambutnya ni..eceh,mcm dah tukar tajuk entry la plak saye ni...heh.Kay daa.










2 comments:

eiNa said...

donat,,kak eina dengaq donat pegnen eh??
c-sect tu cane? sakit tak bekas jahit dia? pk2 balik kak eina ngeri nak pegnen lagi..huhuuu

MamaDamia said...

donat dah jawab dlm entry ^^ kat atas..hehe