LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, January 14, 2010

Masanya makin hampir...

Tetiba Blood Presure saya naik tinggi Isnin lepas..dah tak pasal2 kena amik daily bacaan Bp tu.Huh.Esok,hari ke 5 amik bacaan BP, and kene review tentang BP tu kat doctor..Misi pesan,klu mata berpinau2..loya2..jgn tunggu esok..pegi je trus wad kecemasan! Perluke? Rasanya setakat skarang..hmm, mata blum berpinau2..huhu. Bleh lagila nak layan CInta Balqis karang.

Berat badan plak aci lut at at..aci lut kucing lompat..sehari naik sampai 500g!Ala misi..mesin penimbang tu KO kot..

Kaki dah bengkak. Hmm, takde ape le tu..saya tak peknen pun,memang kaki cenggitu..

Perut memulas2 dah since last week..dekat kawasan bawah pun dah mula sengal2..tapi hmm..besala kekadang salah makan.. [cuba menyedapkan hati sendiri]

Saya masih lagi pegi keje drive Cik Berry saya tu..[habis, tak kan nak tumpang van skolah anak jiran depan kot?] Masa pegi skolah, saya maintain lg..tapi asal nak balik ke rumah lepas skolah je..mula rasa brek n clutch jauh dari kaki..mungkin sebab cuaca panas sangat kot..

Tapi, bila terpandang je ticker kat bawah blog ni..bila congak2 balik hari..hmm, huhu..baru terasa masa berlalu dengan pantas..Ada brapa hari lagi, atau mungkin brapa jam atau mungkin detik ja lagi...

Mak haih, awat rasa debaran suspen macam 1st time nak beranak aje? Memang setiap kali nak bersalin, mesti rasa macam ni ke ye??

Huhuhuhu.

Anyway,kekawan..

Wish me luck!

Lalalalalalalala...

12 comments:

eezah said...

dah dekat ari lah tu..tapi kalau dah sengal2 je mmg dah tak lama lagi tu..

takut gak kan walaupun pernah ada pengalaman bersalin..

bila due?

atulhani said...

aku doakan hang dapat bersalin normal kali ni.. semoga semua selamat.. ameen..

nanawynnejones said...

nana yg membca ni pun cm cemas ja.haha
insyaalllah everything will be oke!
kakak akn dpt baby yg megacute cm damia gk.
aha.

gudluck!
semoga selmat melahirkan.weee

lin muhamad said...

goodluck diyana..hopefully ibu dan anak selamat/sihat la eh..

Halen said...

ishkkk suspen sungguh.. cpt2 la kuar danish cian kt mak hang ni. gud luck yer utk perjuangan kali kedua hehe :)

Diyana Zulkifli said...

eezah:hmm itula..rsnye kepala baby dah engaged kat bawah ni,tnggu masa nak 'meloloskan' diri je lg tu..uhuhu. itula..cuak le jg rs..walaupn dh penah.

atul:amin2,aku pun dah 110% fizikal n minda neh..nak bersalin normal

nana:haa..tau tkpe.nnti dtg lg umah kiterang bw hadiah utk adik damia plak ek..hihihi. [alahai..kelam kabut pulak le ameng mengemas rumah,nak sambut nana datang..kui3]

lin:makaceh..doakan saya bbyk..

halen:makaceh.makaceh. correction bkn danish tp daniel.hihihi

Diyana Zulkifli said...

eezah:saye due 8 feb dpn..mnggu ni dh masuk 37 mnggu..itu yg memacam simptom dah ada neh..huhu

azzamoro said...

dah dekat la tu. nanti beranak normal ker operation lagi?

eiNa said...

donat..good luck.. nnt apdet situasi..normal ke operate nehh.. pastu cite experience ke..

Diyana Zulkifli said...

azza n kak eina: aku boleh cuba normal..insya allah. tapi dalam pemantauan le, tak boleh lebih due date,tak boleh BP tinggi,diebetes ke hape..doa2la ye.

Ibu Ayra said...

huhuhuh, mmg tak lama dah tu diyana... semoga semuanya selamat.. dan jugak semoga baby n ibu sihat...amin...

Intan said...

Intan doakan agar semuanya selamat for u and the baby too ;)

Dun worry kay dear.