LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, April 5, 2010

Selalunya saya baca kisah sebegini di dalam Harian Metro

Saya rasa nak pitam masa mengajar Tahun 3 tadi. Alahai anak-anak murid saya ni..

Saya pun sampai tak tahu nak tunjukkan reaksi yang sesuai bila masa tengah kusyuk mengajar,tiba-tiba..

"Cikgu,cikgu..tadi kan A****[biarlah rahsiakan nama that boy] ajak S********[saya rahsiakn juga nama that girl] masuk toilet pastu A**** tunjuk anu dia kat S********.",sorang budak datang kepoh dengan saya.

Berderai kapur atas lantai disbbkan saya terlepas kapur tu ,terkejut eden weh. Apa depa buat dalam toilet tu?Aduila...

Apa tindakan saya lepas saya dapat tahu tu?

Korang agak apa?

A.Lempang that girl & boy laju2.

B.Maki hamun budak berdua tu, and then bawa gi jumpa cikgu disiplin

C. Call parents dua2

D.Bagitau GB dan GB akan buat meeting tergempar.

E. Saya diamkan aje


Budak umur 9 tahun weh..9 tahun..arggghhh....aduila....

Kisah terbabit telah diakui sendiri oleh budak berdua tu. Maka esok, budak dua ni akan diberi kaunseling khas. Mak ayahnya akan dipanggil untuk sesi kaunseling berikutnya.

Kes sebegini sememangnya banyak terjadi pada budak yang datang dari broken family....

tu la...Cikgu ajaq ,ampa malaih nak dengaq,benda lain pulak ampa advance ..

12 comments:

eiNa said...

mak aih... ni baru kat kulim ni donat..advance sungguh...ish3..

Shikhin Ishak said...

wah..takutnya.kicik2 dah pandai..

Mila_ibu najihah said...

Ya Rabbi..kalau saya..mau menggeletar (marah + seram) juga dengarnya. Nauzubillah...minta jauh la dari anak2 kita.

Harnida said...

astagfirullah..ni mesti budak tu tgk kat mana2..benda2 camtu cepat jer diorang pick up..minta simpang la dari perkara2 yg x baik..

iEfa said...

astaghfirullah...mcm2 nyer budak2 skrg...naper teruk sgt yeh....yg penting takley marah n takley kaunseling same2...sbb boys n gurls lain care kaunseling...kalo buat same2 sure derang buat tk tau...subhanallah

Ibu Ayra said...

tu dia...budak2 la nih lagi advance... risau dengaq...

LynnLyana said...

adei!! bdk2 skng ni!! org soh blajau..lain plk yg dia buat....
haishhhhhhhhhh~~

Diyana Zulkifli said...

to all:yg geram sgt tu,bila disiasat btul2 rupenye,yang master mind adalah that girl!patutla masa kiterang ramai2 brainwash bebudak ni,yg girl tu toya ja muka.yang boy tu menangis tak hengat2 sambil kata girl tu yg tarik dia masuk toilet...

*budak perempuan tu,mak ayahnya bercerai.bapaknya kena tangkap masuk lokap tp dilepaskan sbb bukti tak mencukupi. sebab apa kena tangkap?dia kena tangkap sebab habis anak2 die including that girl kena cabul/liwat..rogol skali kot.

sebijik macam cerita2 yang kita dok baca kat harian metro tu la..hu hu hu

hari ini saya masuk kelas tu mengajar muzik dalam keadaan blur bila terpandang aje pada budak 2 orang tu...nyanyi pun tak happy je rasa..

Diyana Zulkifli said...

dan paling2 sedih..mereka adalah orang melayu Islam...

Harnida said...

kesian budak2 tu...kerana parents yg mcm itu..rosak anak2nya..huhu..

lin muhamad said...

astaghfirullah!!! risaunya ngan bebudak skrg ni...bhyla..kena pantau selalula bebudka zmn skrg ni.

temp. housewife said...

astagfirullahalazim. apa nak jadi ni. baru 9 thn! dah sah2 bapak dia yg dha rosakkan fikiran dan rosakkan dia dulu.