LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, June 28, 2010

kawan sampai beranak pinak

hmm, rasanya ni entry permulaan sebelum saya kisahkan lagi kisah kawan2 saya spjg zaman. cuma utk kali ni,nak stori psl kawan baik saya dr darjah satu.nor liyana mohd shuib.dulu klu masa kat skolah, stp kali cikgu panggil dua dua bangun.dan kami akan tanya balik cikgu panggil sapa. Diyana ke Liyana.huhu. berhingus lagi time tu, saya besau masa nak upsr tu..period awal la katakan.liyana plak kecik je masa tu.[sampai skrg pun,slim jela bkn cam saya.gumuk] . naik skolah menengah,terpisah jap ..saya gi jenan,yana dok smj,dia dapat 9a tau.pastu gi sm sains pasir puteh.pas abis spm,baru kiterang lepak mcm dulu.last2 bile dah jumpa,yana dah merenjong tinggi.tinggal aku kemetot.ahaha.

kiterang dua tak plan pun mintak course sama.tgk2 rupanya sama2 dpt belajar di utm,skudai course sc comp. masa ni,kiterang jumpa besfren sorang lagi.pelengkap 3 serangkai.cik meeko.^^

pastu bila yana couple dgn bapak ammar,iaitu en mukhlis..maka,kdg2 en mukhlis pun mcm pakwe kiterang sama2..kdg2 mukhlis terpaksa tolong assignment saya dan cik meeko. keh keh.lama2 mukhlis dah pandai,so dia dah tak mo buat assignment kiterang.kena buat sendirik...ahaha.

kemudian saya plak jumpa mr ateng. eceh,skip plak tang kisah boifren lama.heh.*takpa.kena padam dari memori kehidupan.skip ja,tak salah.

last2 habis konvo. 2 tahun pastu saya tunang ngan mr ateng. tapi , liyana yang kawin dulu.saya kawin lambat 2 bulan.dah plak masa tu dalam pengajian kpli lagi.makanya no mengandung2.

disebabkan itu, kiterang tak bley saing bawak perut...keh keh.

sampai skrg kami masih lepak bila sama2 balik hometown.jitra metropolis. kalau dulu,bulih la nak nonggek kris abah saya gi makan moi sup tepi sungai ka, pinjam kete abah amik yana gi soping ke..tgk wayang ke.skrg,tak sempat.klu sempat jamah kuih sambil pot pet bergosip sikit2 tu pun dah kire bertuah dah tu sesekali jumpa kawan lama..sebabnya 'handbag' dah banyak sangat...jenuh nak ligan

*gambar ni saya culik dr blog liyana
gambar di atas yg berbaju pink adalah mia yang muka macam ali kan?mia mane kinting2 mu? ammar rsnye masa tu 7 bulan

masa ni,mia 6-7 bulan.ammar plak dah 1 thn lbh sikit


dating kat genting.dalam kabel car.pegi ramai2 la weh.ada adik2 saya ada jadi org bodyguard.heee..


zaman merempit di jitra.naik kriss ja nih

ahaha.spec mata besaq tu.tgk tarikh kat gambar.darjah 6 masa tu.saya pakai tudung skip kejap2.last2 tak pakai sampai habis darjah 6. liyana yang tak buang tudung. padahal saya yang paksa liyana pakai tudung mula2.siap bagitau mak saya bulih jahitkan tudung.isk,buruk nau perangai..

kejapnye masa berlalu. dari kemetot macam kat atas ni sampaila melebar mcm skrg , tak sangka kiterang dah beranak pinak. nanti bercucu2 plak.masa tu bawa cucu plak lepak2..ahaha.*ammar nak ngurat mia tak?nnti senang kita wat kenduri kat jitra..keh keh.

aha.ammar ngan mia kawan elok elok ye.klu tak puas hati ,jgn tunggu..tomoi ja.^^

nota dari kaki saya : nama pena liyana dlm blog-babyibu

7 comments:

eiNa said...

suke gambaq yang last..ammar n mia.. :P

BIONIC WOMEN said...

seronoknyer bila ada rakan sehidup semati macam ni..semoga persahabatan korang kekal hingga akhir hayat..amin

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

la pasangan amoi apek ni..comey ngat aih..

bestla ada bff.. kawan2 yana semua dah kawin ikut laki terus lost kontek..

p/s kawan blog plak pasni :)

Drama Mama said...

sweet!!! frens forever kan....

http://twinkywinkystars.blogspot.com

atulhani said...

ehehehehe.. korang jodohkan ajer la mia dan ammar tu.. dah sama padan, sama comey wakakaka.. cam hang kata, nak wat kenduri pun senang...

Momma Mia said...

alahai gambar yg terakhir tuh tak tahan tgk Mia laa. Cam my doter mia gak gayanya...

Niza said...

dua2 org nih mmg best fren forever. dulu masa skolah rendah, slalu confius yg mana satu liyana, mana satu diyana. mcm belangkas masa tu, kat situ ada liyana, kat situ pun ada diyana jugak..hehe..