LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, June 28, 2010

Lamaran indah di pawagam


sally and eric.lokasi:cinema di Plaza Gurney,penang.sumber :Kosmo Online


bila baca kosmo tadi pagi,tersenyum sorang2 bila tgk berita ni.
sorang pakwe lamar makwe dia kat pawagam.nak baca lebih lanjut baca di SINI.mamat nama eric ni siap sewa 1 dewan sampai rm3k.rupanya semua penonton dlm tu, adalah kawan kawan pasangan couple tu.cuba bayangkan, kalau yg si makwe tu tak terima lamaran pakwe dia?huhu...sgt ngeri dipikirkan.ehehe.

dan saya teringat masa mula2 en ateng ajak saya kawin.mana ada lamar2 ni.lagipun kiterang kawan mula2 tu,cakap aku kau lagi pun mula2 tu. saya ingat lagi masa tu,kat Pantai Lido [skrg orang panggil Danga Bay] tengah makan kat jajan depan pantai...ciwah,dating kat pantai..yela.kat johor bkn ada tempat pun nak jumpa2 ,pantai tu ja la ada pun sambil tgk bot ke,kapal lalu..ahaha


tiba2 en ateng tanya,'rasa cam nak kawinla dgn ana'.masa ni dah tukar panggilan..ana dan alai.aku ko dah buang..hehe


teruja saya sbb 1st time orang laki cakap nak kawin ngan saya tp maintain la ayu,takdela saya melompat kegirangan..

'kalau btui2,takpa.nanti mai jumpa mak ngan abah.jangan main2 naa..'.ahaha.buruk btui jawapan saya.hish..malu plak klu diingat2...heheheh.

en ateng risau kirenye saya reject dia masa tu.dah la tiba2 saya ajak trus jumpa parents.

saya siap cakap en ateng, kalau mak abah tak berkenan, saya tak mo dah kawan dgn dia.*kejam kan saya cakap camtu.

huuu..kisah lama kena tinggal pakwe masih berbekas di hati. saya fobia la weh,takut en ateng pun sama.main2 dgn saya...huhu.itu yg bile dia cakap nak kawin dgn saya.saya bley bg statement kejam camtu.


hmm, dok tak lama kemudian, en ateng ikut saya balik ke kedah. raya haji masa tu.sblum jumpa mak abah,en ateng bawa saya gi kedai emas beli cincin..ingat lagi harga cincin tu rm 104.tulus ikhlas tau en ateng bgtau dia beli cincin tu pakai duit ptptn.hehehehe.

mak abah tak byk tanya pun. lagipun mak mmg berkenan.mak kata hensem...ahahaha.mak i pun, tak agak2 kan..:D.


masa tu kiterang baru tahun 3 kat utm. lama jg kawan,baru kami kawin.adala dah 10 doploh kali gado baik gado baik,tera nak kawin tu...besala kan tu?adat bercinta.


en ateng aka en suami bukan seorg yg romantik. masa awal kawan dulu, saya memendam rasa je.bila masa birthday,langsung tak penah en suami nak ingat.kecuali diperingatkan yg hari tu besday saya.tak pun,saya call bagitau kawan saya izyan,soh bagitau en suami..yg hari tu besday saya.huwaa.


masa saya konvo, en suami bagi bunga kat saya.saya heran pandai jugak die ye amik hati. tak pun rupenye. mak saya yg belikan,soh en suami bagi saya.ahaha.kejam.kejam.nak aje mrajuk masa tu..nasib ngat mak yg beli.so tak jadik mrajuk...^^


hadiah pertama en suami beli adalah patung Sin chan yang dibeli di air hitam ,batu pahat.itu pun sbb masa tu ,en suami tanya saya nak apa.saya pun tatau nak tunjuk apa masa tgh jalan2 kat air hitam tu.last2 pi tunjuk kat patung tu..ceh.rugi tak tunjuk kat handbag ka, baju kelawaq ka.bulih jugak pakai.


hadiah kedua,cincin yg dia bawa masa jumpa mak abah tu la.

hadiah ketiga, rantai mutiara sabah.saya juga yg pilih sendirik masa jalan2 kat KKinabalu.

hadiah keempat, cincin tunang. saya sendirik beli,en suami kasik rm1000..saya bagi balance rm700 balik.bengong kan bagi balik duit.en suami plak amek balik lak tu...hahaha. saya beli cincin 300 ja.sbb saya rasa cincin yg mahal,mcm tak cantik ja letak pd jariku yg mungil2 ni..ahaha


hmm,pastu..hmm..rasanya macam tak dapat hadiah dah pun sampai skrg.

bila saya tanya kan,mana hadiah besday saya ke?hadiah anniversary ke?tau en suami jawab apa?

tu..2 orang tu. hadiah spjg hayat.bukan senang nak dapat ...*pengsan


hadiah hadiah dari langit.Thanks Allah. love all of u byk byk

10 comments:

BIONIC WOMEN said...

Uihhh..entry diyana kali ni sangat menyentuh jiwa ler...terkenang zman memuda ek..saya dulu masa bercinta ag truk gua lu jer..hehe..then kami kawin pun wat keputusan onspot, x tunang2 pun wat skali gus, tapi masa hari nikah en suami saya bagi 2 cincin cover tunang nyer..hehe..
hadiah bukan pengukur kebahagiaan kan?material semata...tapi kalau orang bagi kita ase berbunga2//betul x?

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

kekeke.. hadiah 2 budak.. :)
bsday yana thn pertama kawin ja dapat gift set loreal dr suami.. yg lgsung x sesuwai pakai kat muka ni..tp pakai jugak la..nak amek hati..
last2 tiap2 tahun dpt duit ja bila time besday..sbb suami ckp xtau nak beli hadiah apa..
susah gak dpt somi x reti2 nak suprise ni..tp ok la dpt wit.. soping..soping..hihi

Ibu Ayra said...

pnjg berjela no entri kali nih... dyana, kak ros rasa romantik tu perkara yg ke 9 atau ke-10 utk diambil kira.. yang penting dia bertanggungjwb... en abu pun tak romantik...tp byk jugakla hadiah dia bagi kat kak ros kalau nak compare dgn diyana....ngeeeee~

atulhani said...

wakakakkaka... aku ingat laki aku je tak romantik.. tapi rupanya kira romantik juga laki aku kalo compare ngn laki hang... takpe... skang dah "happily ever after..."

FrH said...

sweet btol entry nih.

aahahaha mak kau approve ateng sbb dia hensem tuuu .. pandai anak mak pilihhh (yela ateng mmg hensem, aku admit :P)

uhhh. aku rasa laki hang dgn laki aku 2x5=10. hehe.

Momma Mia said...

wah tak tahan nk pengsan gak tang hadiah kat bhgn penutup tuh... heheh
btw stuju dengan ibu Ayra!!

d i d a said...

laki aku romantik ms before kawin je. pas kawen ni dh kurg byk. huhu. dia propose aku sehari sebelum aku p sarawak. takut aku lekat dgn cikgu2 kat sana la tu. ops. haha.

Diyana Zulkifli said...

bionic women: hmm,samala kita eily.tp eily ekstrem lg la,gua lu je.apapun yg pntg,happy kan?;).ya.ya.material bkn kayu ukuran.

yanadzul:haa,btul2.diayna pun sama,kdg2 suami kasik duit ja soh beli sndirik apa2..haha

ibu ayra:ehehehe.ya btul...;)

Diyana Zulkifli said...

atulhani:haa, tau takpa.hehe

frh:ang penah jatuh hati dak ngan ateng dulu kat kuittho?kotla kan,ari2 ang dok tgk dia kat ito..haha

momma mia:hehhe..btul2.

dida:tp zaid pnh la kan bawak breakfast kat katil?itu adalah perilaku romantik yg sgt caring tau.ateng penah jg bawa air kasik aku.tp tu sbb aku demam,tak larat bgn..hehe

nani said...

jadikla tu...haha...