LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, August 25, 2010

Ni nak marah Maxis ,Celcom nih!!

Bateri cik berry pagi2 buta ni pesal ntah merajuk. Dah le tgk jam pukul 7.15 dah.15 minit lg loceng sekolah nak bunyik.aduhla.merajukla plak.pandai pilih ari.mentang2 ari ni gaji tuan dia masuk.cess.

Jadiknya hari ini, mia ali dan mama kenala tumpang optimus prime papa gi keje sbb cik berry sakit.*oh,sungguh saya seboleh2nya nak elakkan dari meloloskan diri ke dalam optimus prime en suami yang bunyi macam pakai ekzos kereta kebal tu.huhu.malu thaye penah bawa sekali keter tu gi skolah.suma orang tgk.mencikkk..

Tak sampai 1 jam dok sekolah,tiba2 cik pah pengasuh mia ali call.bgtau yang ali kembung sampai melalak2..huwaa.abis camno?mama patah kaki arini. Cik berry takde. Papa nun keje dah le jauh .cik pah panic la kot sbb budak ali tu jarang melalak.klu melalak sangat tu,sakit betul la tu...

Dah satu hari di sekolah,semak perut dibuatnya.pikirkan ali...:(.doa sangat dia tak apa2. Alhamdullillah.cik pah terror.ali dah baik masa mama amik tghari tadi.


CIk berry,ko merajuk ka dengar aku kata nak beli keter lain?aha.
Saja ja 2-3 mnggu ni asyik dok berangan bila tengok exora.rasa macam nak.hati kata nak.tapi en suami kata.ada ke duit?hehe.
Tak da sangat pun. So berangan ja la.
Dah trus merajuk ko kan.dengar camtu je?tak baik tau.aniaya tuan.huhu

Dan di hari yang panas ini. Hati semakin panas.bila tetiba ada sorang hamba allah ni.perempuan.dia bahasakan diri dia kakak.call nombor maxis saya dan tanya saya kenal tak suami dia.

Lor?sapa neh?saya pun anginla..tetiba ja.dah la tak kenal.

Siap dia gelak2kan tu,kata jangan berlakon.budut btul la.

Kak,salah nombor ni kot.

Awak ni keje mane?kilang mana? ni kat mane?kenal tak suami saya?Akak ni doctor kat Padang Serai..so what?tak tanya pun.saya pun bukan keje kilang.me cikgu.*haha.tak pasal kan saya pun meroyan.dah dia tiba marah camtu..marahla balik.

Saya sopan la jugak mula2 tu,tanya dia dapat mana no ni.dia kata dari henset suami dia.la.pulak dah.
Membara la hati ni..tiba2 ada orang serang macam tu.dah la saya tengah sibuk buat kerja kat opis.
Last2 saya end kan aja call tu.dia call balik lak tu..haish.

Siap dok merayu soh saya mengaku yang ada apa2 dengan laki dia.panas btul la!eii.geram tau.

Dah la salah nombor.tak percaya plak tu bila saya kata dia salah nombor.eeii.

Banyak kali sangat dah jadi macam tu. Yang no maxis tu,owner nombor tu mungkin perempuan la kot sebelum ni. Memang asal ada yang salah nombor.asyik nak marah2. Gamaknya perempuan maxis tu, memang jenis suka cari pasal ,ke orang suka cari pasal dengan dia.ntahla.

Dan no celcom saya plak.yang itu bank suka call.cari Saudah Bt Kassim. Maybank call kata rumah ada tunggakan. Cimb call kata, keter tak bayar lagi. Berbuih dah mulut bgtau no owner no celcom tu ialah Zulkifli Yaacob.[no celcom saya tu under pakej celcom 5+1 abah].kadang saya maki ja orang bank tu. Geram.yala selang 1 week,ada ja yang call mintak hutang.

To perempuan no maxis, dah2 gi settle dengan bini dan lelaki Padang Serai tu. Jangan kaco aku.

To Saudah Bt Kassim.beli pandai.hutang tak reti bayaq.mencik tau.dah syoh2 jangan kaco  aku gak.

To Maxis,Celcom,Digi dan TMNet.boleh tak pasni jangan recycle nombor2 yang dah tak bertuan? Generate je la nombor lain untuk jual simpack baru.Nampak macam kecik,tapi for me.mengganggu ketenangan hidup hal2 sebegini.

Nak aja tukar nombor lain lagi.tapi kang,kena marah lagi dengan kawan2...haha.sebab suka benor tukar nombor telefon...heee.

Atul,ko keje tm kan?report bley?^^

6 comments:

Shikhin Ishak said...

donat,maxis tak recycle number setahu aku.tp kalau celcom mmg depa recycle.ehe nak ana cek ke number sapa tu? *jap nak baca rules & regulation jap* hehehe

Diyana Zulkifli said...

shikin:ek?habis pesal org asyik salah nombor je dgn no maxis aku tuh?aku angin btul dgn 'kakak doktor padang serai tu'..dah le pastu siap mesej aku..'semoga berbahagia.dia tak kebulur pun dgn laki dia .bkn ada duit.'.keh keh.sian..

cha said...

kita selalu juga kena, celcom. paling tak tahan speaking cina, ada ke patut, terus je wrong number end call.

atulhani said...

sebut pasal celcom/TM... mesti kena kat akuu... tidakk.. aku tidak bersalahhhhh......

atulhani said...

sebut pasal celcom/TM... mesti kena kat akuu... tidakk.. aku tidak bersalahhhhh......

transformed housewife said...

knur pun ada terkena sejak pakai no. Maxis ni. tapi takde la seteruk yg Diyana kena tu. MMg diaorg nii recycle no cepat sgt lah.