LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, August 4, 2010

Saya tidak sesuai bermukim di KL

Huhu.di saat ini, Ali,echa,kami 5 bradik..semua demam panas. Paling teruk,echa..siap cirit birit berdarah. Ali baru baik demam panas. adik2 saya, najjah,nisah,tihah n ameng..masing2 demam kura2 since jalan2 di Kl.

pegi Kelantan hari tu.hujan jugak haa.kdg2 terik.takdele plak kami anak branak demam. tapi,kat sana hujan tak berasid sangat kot berbanding Kl..huhu

mungkin penangan, hujan gerimis masa di bukit bintang.tak pun masa di i city. huwa.

Atul, dada n syam maintain je korang ek. tak demam pun kan. korang pun kena hujan jg.tapi kiterang ja yang demam.

Hari ni baru ada mood nak uplod gambar.dah nak basi ni.nak masuk 1 week dah kan.

tapi saya nak korang belek2 juga gambar kami kat kl neh.haha
sesekali jadi bujang seron camni.kenala gigih.sampai bkt btng,saya surrender.pinggang sakit maa.ali ko berat brapa kg dah haa?lama mama tk timbang. mia plak wat2 takmo jalan sendirik,spjg masa nak dok dlm stroller.nasib ada paksu komeng tolong angkat mia dgn strollernya skali naik tangga.haha

suma orang tengok kami dalam lrt.orang lain sibuk nak balik keja,tapi kami anak branak siap berhoya2 bising dalam koc..haha

tulis kat depan makhluk2 ni,rm 2 per person.tapi saya letak rm 2 aje.ali tak kira kunun2.haha.


pre anniversary mak abah di markesh restaurant.



bapak mahal.dah le sepinggan nasi,bulih makan 2-3 orang.tapi saya tengok orang2 arab makan sorang satu pinggan je.tak share.besau kontena depa kan.^^



ali yang hohoho..horlick!asal pegi tempat makan je, tangan dia asik nak menggagau makanan. tapi last2 dia yang terhidang jadi sate ali.keh keh.


yeh.yeh.me nampak kecik..hihihi.jangan mara aunty meeja!jangan marah aunty dada n uncle colonel sanders..eh..uncle sham!:p.aku tahu,korang tengah berbahagia.:D

gigih btul kami nak gi i city.dah le dalam kereta dari kl..dgn jam lagi.dkt 2 jam baru sampai.bila dah sampai hujan plak tu..tak kira,nak turun juga amik gambar.kat situ,sempat la dating dengan atul 10 minit.huhu.kejap sangat aa..bila ntah bleh jumpa lagi kan atul.
gambar yang bawah tu,gambar mia,ammar anak yana.dan ayra anak kak ina.ni masa saya lepak kejap umah yana semetara tunggu tehah habis mendaftar.kejap ke?lama la jugak..siap mandi,tidur,gosip2...:)



teka mana mia?keh keh.lagi suruh teka ka.


mia ngan tok dad bergaya ala ahmad nisfu


pembantu2 semua dah takde.tinggal tok mi ja nak kepung 3 cucu masa balik..


mama dah senget tulang belakang..nak dukung,nak tolak stroller...huhu.papa! nak request stroller untuk twin satu!asap.asap.
nota dari kaki saya: kalau pegi Kl ni,sebolehnya saya nak jumpa semua kawan yang ada kat sana. tapi,itula..masa terhad.sempat jumpa atul,dada,yana ,rumi n kak ina aje. itupun kejap2 je.huhu.tak puas btul...huhu.

10 comments:

atulhani said...

wei aku pun tak puas la jupe hang.. dah la damia and ali tido je malam tu.. next time kite jupe lagi ok...

adianiez AIDA said...

pic your parents suap2an tu yg best. suka sgt...

BIONIC WOMEN said...

xnak request jumpa kita ker bila datang sini...huhu..sedey lerrr

nani said...

aku pun i-city aritu pun ujan jgk..agaknye sbb aku sesuai bermukim di sana kot, tu psl tak demam =)

Diyana Zulkifli said...

atulhani:huhu.itula kan atul.klu nak pi kl.aku mmg kena pi 1 minggu kot.jalan2 cari pasal di rumah2 member..hehe

aida:mak abah saya mmg loving kapel.jeles jugak.huhu

Diyana Zulkifli said...

bionic women:nak!nak!la.tapi tu la.masa mencemburui sangat.nasib mak abah nak bawak.klu tak.tak jalan la saya sampai ke kl.nak tunggu en suami pegi bercuti.1 thn 1 kali ja la.balik bofot.hehe.

nani:hang mmg darah org kl.cuma lahir ja penang..hihi

nani said...

aku kena blajar menchentai penang skrg sbb aku sgt suke makanan2 kat sini....sedap hingga menjilat jari hatta mkn sebijik capati pun...huhu

Diyana Zulkifli said...

nani:tempat jatuh lagi dikenang,ewahh.heh

nani said...

adakah mia nangis dlm gambar hgpa dgn da-da & sham disebabkan dia takut dgn uncle sham yg agak hohoho...horlicks???hehe

Diyana Zulkifli said...

nani:hmm.ha ah.mia histeria tgk syam.elok syam masuk ja.dia meraung sampai la depa balik.huhu