LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, October 30, 2010

Apa itu jihad?

Saya memang kadang masuk baca blog ini. Kadang aje.

Sebab agak bimbang, kadang nampak tuan empunya kereta mayat neh..macam astora jabat yang selalu tulis dalam Mingguan Malaysia dulu.Mane astora jabat sekarang eh?pemikiran kritis kadang buat manusia jadi obses.Maka,solutionnya ..jangan obses..huhu

Kadang rasa, pemikiran mamat neh ..hmm..saya tak terjangkau. tak paham pun ada.

Tapi, topik Apa itu Jihad yang dia utarakan neh..

agak menarik.

yela kan sekarang,sana sini orang sebut jihad!jihad!jihad!

Jihad ke Jalan Allah!

Tapi...orang orang tu betulke faham maksud jihad?

Jangan jihad jadi jahat sudah....;)

Pada yang berminat, teruskan melayari..

Kereta Mayat dalam topik Apa itu Jihad?[klik pada tajuk ok]


seram eh nasib rini bukan malam khamis...heee

3 comments:

n a n i said...

aku suka baca blog dia ni sebab aku rasa mamat ni sorang yang beramal berdasarkan sunnah.tiap2 ari aku baca.kdg2 ada certain entry dia aku baca ulang2.cumanya bila kdg2 ada unsur lucah,aku rasa mcm tak kenala bila blog dia bahan rujukan ramai jgk.even dia ckp blog dia adalah nota agama utk diri & keluarga,takkanle nota mcm tu dia nak anak2 dia baca.

Diyana Zulkifli said...

hmm sbb itula yg aku kate ade certain hujah die tu,menjangkau pemikiran aku..aku mmg tak brapa nak terjangkau le tmbh2 lg bab2 lucah2 itu,pdhal blog die byk citer psl hadis psl ilmu.tp mamat neh,smart la aku rs.lgpun die bercakap,tk sebelah mane2.neutral.

Anonymous said...

Thanks :)
--
http://www.miriadafilms.ru/ приобрести кино
для сайта diyanazulkifli.blogspot.com