LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, November 4, 2010

Deepavali di Jitra

Saya rasa saya seorang kakitangan awam yang berdedikasi.


sebabnya


dah tahu 1 Kedah naik air,tapi mulun jugak balik jugak kununnya nak gi meeting pusat sumber di Jpn pagi tadi.
terkopak eh pintu kedai motor Chin Hin tu. tak baik tau..sapa yg curik2 masuk nak rembat motor dalam tu..

sempat angkat peace adik neh haa.oh bandar Jitraku...huhu
Gambar selanjutnya ada di SINI

Malam tadi,en suami hantar saya dan anak2 balik Jitra. Boleh lagi,kami redah satu2nya jalan yang belum ditutup ke rumah mak saye di Jitra.


Dan pagi tadi,berkobar2la kan nak ke Alor Star untuk meeting.


Sia-sia je. Jalan yang malam tadi boleh lagi lalu tu,dah tutup!huhuhu.e suami sempat lagi redah air selepas subuh td. saya pegi pkl 8pg,air dah naik jalan..


Saat dan tika ini, Jitra telah terputus hubungan langsung dengan bandar yang berdekatan. rasa2 macam dalam pulau..huhu


Huhu...korang tengok berita tv3 tadi? mangsa banjir di Kedah dah meningkat dari 25 ribu ke 33 ribu orang..


Air dah turun ke pekan Pendang..esok lusa dan tulat,belum tentu air tu nak kering camtu ja kan.mesti rajin jalan2 lagi satu Kedah dan mungkin ke penang ..


So,esok cuti Deepavali..kami di Jitra.en suami di Kulim,tengah stand by manala tau air rajin pegi area sana..


Ya Allah, kami mohon diringankan dugaan yang menimpa kami semua...

8 comments:

transformed housewife said...

teruk jugak banjir thn ni ye. kat Kg. knur kat KElantan pun air naik jugak.

eiNa said...

umah donat kena x?tgk berita tadi.. dh jadi pulau kan..kesian kt mangsa2 banjir..

saya_arief said...

teruk banjir tahun ni..

LATEST ENTRY : TIPS UNTUK KURANGKAN TRAFFIK

n a n i said...

hoho.tak baik hg doa air tu mai jln2 sampai sini..doale air surut je kat sana tu, lagi afdal

BabyIbu said...

waa takut2..semoga cepatla surut banjir..aminn

Diyana Zulkifli said...

transformed housewife: itula k nur,mmg teruk jg..dugaan utk semua..

eina:umah tak kena.pekan jitra habis.airport habis..mmg terputus pun jalan..huhu

saya arief:umah arif kene dak kat kelantan?

nani:huhu.melihat pd pergerakan air yg smakin laju turun ke selatan tu..mmg aku agak mmg die tak kan berhenti mcm tu saja la.bimbang weh kulim mmg ade rekod banjir jg tu..huhu.

babyibu:huhu..ry hj dan kot kering..:(

atulhani said...

oh pekan jitra yang kurindui, dh tenggelam rupanya...

Mrs Hardlena said...

OMG.. tingginya air kt pekan jitra mcm sungai dh gayanya. umah ana x kena banjir ke? hopefully umah tok kt kuala sala tak kena banjir la thn ni.