LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, November 29, 2010

trip yang best cuma...

pkl 8 pg Ahad ,kami dah bersiap dan bertolak menghala ke Gurun. budget nak sampai sebelum pukul 10 la ke puncak gunung jerai tu.kang kalau lewat sangat,hilangla pulak merasa kedinginan awanan pagi .heh
mia yang merap sebab masih demam.ali yang cool je tidur spjg prjalanan


driver yang tak berapa puas hati sebab jalan elok.hehe


tapi tetap mencabarla nak pusing2 selekoh camneh




cantik..;)


cantik jugak view sini


haa.yang ni tak berapa nak cantik.


buat2 muka tercengang plak bila kena sergah.
ini pun.langsung2 takmo tengok kamera.


tengok dapat gambar belakang kepala aje mia neh..haish.ali juga yg cool ja eh


nampak awan2an di belakang ali tu?hmm..terasala juga dingin2 nye tu walaupun jam dah nak dekat pukul 12 tghari.


budak yang dah boring dok dalam baby chair


haha.hentam makan banana split n ice blender lak eh.campur plak dgn sky juice.haha.elok la tu.


tengok ali jelir lidah.hehe





view macam oversea..heh
memang nampak view cantik je eh.tapi yang tak berapa nak best nye adalah

view itu hanyalah dari kawasan sekitar Hotel Regency yang berada di Puncak Jerai itu.

kalau orang awam nak saje2 suka tengok pemandangan atas puncak,kenalah park kereta kat luar dan adala laluan pejalan kaki kat area bawah sikit dari resort tu.kecuali slumber je lalu kat guard,dan kata nak tengok2 hotel.heh

Saya agak kecewa sebabnya..seingat saya sebelum kawasan puncak tu diubahsuai, rasanya kawasan tu ada chalet murah je.orang pun punya la ramai masa tu.meriah. yang dok chalet pun penuh.yang jalan saja2 pun ramai.tapi bila dah bina resort berbintang2 cam tu..hmm jadi cam terbatas orang awam nak keluar masuk dan menikmati pemandangan.huhu.standard room pun rm 180++.paling mahal rm500.pergh.

takut jugak eh.itu yang berhenti makan banana split kat cafe resort tu.hehe.

*kesian jugak bila tengok ada yang naik sampai puncak tu..bile tengok signboard hotel tu,trus tak cuba nak masuk.padahal view cantik memang boleh tengok dari hotel tu je.

pada pendapat saya..chalet murah tu patut dikekalkan.cuma dibaikpulih ajela kalau nak tarik perhatian orang. rasa cam silap je bile buat hotel berbintang2 camtu..sapa nak gi tidur situ tu?mahal.orang Kedah pantang mahal2 neh.hehe

6 comments:

d i d a said...

dulu aku naik gunung jerai ni panjat je..dulu la masa ada stamina...skrg x hingin dah..hehe..

nway, air terjun tu ada lg x?

Diyana Zulkifli said...

dida:hmm 100% berubah dah weh. lagi cantik..tp itula mcm yg aku cakap la,dah jd mcm tempat elit.huhu.

d i d a said...

btw, bila dah jadi camtu, ramai ke yg p...??

Diyana Zulkifli said...

hmm,itula..tk brapa nak meriah mcm dulu la..huhu.

atulhani said...

pi atas nun makan banana split tu je ker.. awat tak tido 1 malam.. hehe.. amik je yg 180.. pejam mata, esok balik ahahahaha..

Diyana Zulkifli said...

atulhani:hihihi..itula.makan banana split ajela.balik rumah psg ekon,tido rumah ja.haha