LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, December 7, 2010

Lain kali janganla degil

Saya memang sengal sikit kadang tu. Dah tahu,hari Isnin kat pasaraya tak disediakan plastic bag,tapi lenggang kangkung jg kan tak bawa recycle bag .
Tadi masa di JJ,punyala banyak barang basah beli. slumber saya request kat cashier yang saya nak beli plastic bag untuk isi barang2 saya tu.20 sen ja kan 1 bag..:p.

budak tu kata,'barang akak byk ,baik akak amik kotak yg kami sediakan kan depan sane tu..tak muat lagi pun,plastik yang ada kecik ja.'

Padan muka,donat.

Bagus eh pihak JJ.pandai die 'ajar' customer degil macam saya yang tak reti2 nak bawa recycle bag sendirik...:P


padanla muka.kena juga amik kotak untuk isi barang yang saya beli.


tak kan nak jinjit ngan tangan ja bawa balik..huhu.



ini masa kat Giant ,bukan JJ yang tadi tu.heh.ye.ye.bahaya damia sandar troli camtu.selalu saya jaga di depan troli,en suami tolak troli...:)
 Kami balik ke Jitra,sabtu petang lepas en suami balik keje.heh.*macam berkesan je entry sebelum ni.tetiba sabtu petang tu en suami tanya saya,'tak nak balik Jitra ke?'..lagi mau tanya ka.konfemla mahu!huhu

Kejap je pun balik Jitra. tapi lepas la jugakkan rindu dendam kat mak di jitra..hehe.

Awl pagi tadi..kami dah berangkat pulang. walaupun esok masih cuti awal muharam tapi en suami ade keje walaupun dia ponteng cuti hari ni. nak ke tnb,tukar nama owner untuk  bil elektrik rumah.untuk bil air,dah settle tukar nama.

sama besar kan.


harap maklum ya semua.sekarang kami dah tak packing baju dalam bag. semua sumbat masuk dalam kotak hijau tu...pastu plak,kotak tu kena ikat kejap2,takut tergolek keluar.hehe.


weh,saya bukan dok belakang neh dari Kulim aa sampai jitra..haha.jalan2 pusing taman ,sedut angin.ni baru makan angin nama dia...:P
nota dari kaki saya: banyak eh iklan yang singgah sekarang.makasih la ye.itula.cuti sekolah kan,banyak masa nak blog memblog. rasanya dah boleh kot nak cash out duit sen2 saya itu.tak kan nak tunggu satu ribu ringgit kot.mahu lima tahun lagi nak tunggu tu..haha

6 comments:

n a n i said...

degil ke? aku kategori lupa ko.almaklumle, slalunya hjg minggu je shopping pun...

atulhani said...

kat sana isnin yer? kat selangor/KL hari sabtu takde plastik beg.. kami kalo shopping time ni, selalunya sumbat je dalam keta tanpa plastik.. sampai umah, cari bakul utk bawak barang kuar hehehehehe..

hmm... bestnya dapat balik umah mak selalu... cam aku ni jauh huhuhuhu... hubby pulak sibuk mcm PM..

ch@ said...

hahaha recycle beg sentiasa ada dlm kereta, digunakan ketika kecemasan.

Drama Mama said...

hahhhh i pun selalu lupa nak bawak k! pernah jugak diorang kasik kotak...belasah ja lah..nak buat camana kan..sendiri salah. hahahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Diyana Zulkifli said...

nani:aku rs aku mmg degil.sbb mmg tahu pn kdg tu,tp sj tk bawa..heh

atulhani:laki ang nama najib eh?hihi

atulhani:itula kan cha.kak pun rs kena buat cm tula.dh slalo shoping tp tk nak beringat.

drama mama:hihi..samala kita..;p

Farah said...

hahahaha lagi bess masuk baju dalam kotak.