LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, December 4, 2010

Suami dan gua mereka

mia kejar papa

papa cuba nak lari


papa plak kejar mia

dan....dapat!mia tangkap papa dulu.haha.ali tengokla dulu, nanti ali bleyla join bila dah bley jalan.heh


penjaga gol bakul terkemuka.daniel ali khairul

sedang menjaga bakul penalti sambil tengok iklan

off side!

sudah  pandai tatih cam anak ketam.lusa,ali cukup 10bulan. good boy.nanti bley join kak mia ligan papa..haha.
Saya kesian kadang tengok en suami yang celik mata je,bersiap gi keje.setiap hari termasuk sabtu. kompeni dulu lagi kejam saya rasa.ahad cuti 2 minggu sekali.

en suami cuma ada ahad untuk main game sampai pengsan. itu pun kadang,saya yang guna.sebab ajak dia gi jalan2.tak pun balik jitra.

tapi nak wat camna.itu yang en suami suka pun. keje dalam opis pun dia tak nak. jangan cakap keje dgn gomenla..itu pun dia tak nak.

tak pe alai. awak punya teman2 penghibur no uno. mia ali dan mama.heh

saya gembira ha.ha.ha actually sebabnya en suami tidak punya hobi yang memerlukan dia perlu keluar dari rumah dan meninggalkan anak dan bini. saya cuma perlu ,bawakan nescafe segelas untuk papa dan bawa anak2 keluar bilik untuk kasik can papa bersendirian dengan komputernya.kadang kala,lelaki perlu kembali ke gua mereka.tanpa perlukan wanita di sisi.


tapi tataula kan,one day kot berubah angin untuk menyendiri itu dengan pegi memancing ka,pegi main futsal malam2 hari ka. ada ku folo belakang lori die eh,angkut sekali anak2...:p

dulu masa bercinta,asal en suami off phone je.saya buka buku ni.why?sebab buku ni,ada semua guideline kenapa.mengapa.lelaki begini.dan wanita begitu.^^
Korang ada buku neh?tipu ahh kalau tak ada...kalau bukan yang ni pun,mungkin versi lain la..ke buku dr fazilah kamsah ke..hihi

ada sape yang tak paham maksud gua tu?huhu.ape kata korang gi beli buku neh..cari maksud gua dalam hidup lelaki tu.;)

Chapter 3 eh. 'Men Go to their caves and women talk'. eheh

14 comments:

d i d a said...

aku pun ada buku tu dulu..tp dah hilang ke mana ada manusia pinjam tp tak pulangkan...huwaa..

hm apa ek hobi laki aku.laki aku kdg2 dia minta nak kuar lepak jmpa kwn2 dia. dulu masa larat, aku ikut la. skrg jarang ikut, bg can la org lelaki.

bestnye ali kjap je dah nak bule jalan. dia full BF ke weh

BabyIbu said...

aku pn ada. bg hadiah kat mukhlis la konon. tapi aku gak yang baca. oohh aku tak suka gua tu. huhu

KAY said...

aku pn ada...beli sblm kawen, smp skrg x abes baca lg. huhuhu..akan ku khatam buku ni..

mila.ibunajihah said...

sy ada donlod..mmg rujukan sampingan lah..hehe

Diyana Zulkifli said...

dida:ali mmg beza dgn mia.mia dl naik gigi cpt.tp lmbt jln,lmbt ckp.ali neh..semua cpt.cuma gigi ja tak naik2.hehe.maybe anak laki sama kot.itu yg beza.aku tk fully bf la.campur susu dupro.:D

babyibu:hehe.itula kan.aku pun dl dok paksa ateng baca.ateng soh aku bacakan,pastu aku yg praktik.sbb dia kata,aku yg ske cr gado..so aku yg kene baca.haha.

Diyana Zulkifli said...

kay:buku ni mmg terlaris la di pasaran.tu yg aku kata,mustahil org pompuan tak beli...hehe.haa,pi khatam jgn tak khatam.

mila:hehe.okla tu,online pun.wajib rujuk.haha

transformed housewife said...

samalah hobi hubby kita. hubby knur pun selalu cakap nasib dia suka main comp. games je. kalau yg suka keluar mlm2 lepak kedai kopi tu lg susah. huhu

n a n i said...

oo pompuan yg sorang ni tak beli pun sebab tak kuasa aku nak baca buku ni...krg minat membaca...hehehe

kew_chop said...

takpela kak hobby camtu, kalo saya saya lagi suka dari dia kuar meraban ngan kawan2 or lepak2 kat kedai mamak. cik abe kat umah ni pun camtu, tak kuar pun takpe asal bagi dia tgk anime ngan layan games. hihi. kadang2 saya bertukar kaler hijau gak coz dia bersenang lenang dpn tv, kes dengki.. hihi..

Diyana Zulkifli said...

transformed housewife:haa,btul tu kak.bersyukur2..hehe

nani:one day,mungkin ko akan beli..keh keh

kew_chop:haha.smpi bertukar hijau eh?hmm.kak diyana penah jg bertukar kaler,ms awal2 kawin..ms tk brapa nak kenal hati budi suami sgt masa tu.itu yg tk brapa nak paham yg die ske main game smpi subuh.skrg ni,dah imun.tk kisahla..dah tahu,en suami main game tu utk release tension.

n a n i said...

baru aku perasan...ko ketamkan si ali???

atulhani said...

betul2.. laki2 suka dok gua, n kita prmpn, selalunya terjerit-terlolong dari luar suh laki bagi perhatian.. dah kawin ni baru faham.. dan masih cuba memahami hati lelaki.. kalu dia nk dok gua.. biarlah, bagi dia ruang.. nanti boring dia kuar ler hehehehe

ps: laki aku bukan gamers.. dia byk aktiviti lain. tapi aku pun tak suka gamers, kang berebut nak main PSP ngn aku plak.. hehehe

ch@ said...

harus kena cari yg sama version cam ni niii. keke.

Diyana Zulkifli said...

nani:ali yg ketamkan sendiri lah kaki die..hehe

atulhani:dulu awal kawin,aku tk brapa nak faham dgn hobi laki aku.jdnye,aku penahla sampai aku off komputer..aku gi tutup main suis masa ateng tgh dok syok main game...ahahaha.meroyan thp 5 dah masa tu.haha.nasib laki aku tk meroyan,game dia tak dan save ms tu..hehe


cha:haa..cha tkde lg buku neh.gi beli cpt!hhehehe