LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, January 7, 2011

Aku hamba Dia

Update: sudah dikenalpasti,orang yang terlibat adalah Yana n Rumie.hehe. tapi itula..mmdgkn mende dah lama berlaku, so semua orang ngat2 lupa ja apa jadi dengan kertas2 impian tu.Yana kate,dia simpan tapi tak sure kat mana. dan saya rasa plak,kiterang ade tanam kat kolej.haha.tunggu Yana balik Jitra,cari dulu kat umah mama die.Kalau dapat tengok balik,sronok juga eh..;)

Kalau tak salah ingatan suam-suam saya, saya pernah buat keja gile sikit masa kat u dulu. Bukan saya sorangla.saya dan beberapa teman rapat.tau apa kiterang buat.bukan jual dadahla.

Kunun2la masa tu,masing-masing tulis wish list dalam satu kertas.pastu lipat dan kiterang tanam kat belakang blok kolej kediaman. Sape ek?aduh.tak ingat sapa lagi yang terlibat masa tu?rumie?yana?ke aku ngan ieza,erin ek?

Dan wishlist tu tak boleh bagitau orang lain .sendirik2 je kena ingat.dan adala cakap,nanti one day datang utm nak korek balik bekas yang kiterang letak wish list tu.

Dan kalau tak salah, masa tu tahun 2 atau 3  kat utm means dah dekat 10 tahun masa berlalu...

Jap nak refresh balik apa saya tulis dalam senarai tuh..

Satu yang saya ingat. Saya tulis nak kawin before umur 30 tahun. Ops.tapi masa tu,tulis nama orang lain. Checked jugakla..kawin juga before 30 .^^

No.2 saya tulis nak kerja gaji RM5000.haha.gila berangan masa tu.ingat trus2 keluar u,orang offer ka banyak tu. Yang ni fail.gaji pertama saya terima rm 1 000 aje.:P

No.3,kalau tak salah saya kate nak anak 4 orang.2 laki 2 pompuan. Hampir2 nak check jg ni.half way lagi..^^


No.4 ,ada rumah sendiri.kecik ka besaq tak kisah. Checked.kira umah sendiri la ek walaupun owner dia,en suami.^^

No.5 ,yang ni paling tak boleh blah.nak beli kereta idaman. Kembara. Weh,zaman batu ka hapa kan,berangan nak Kembara aje.hihi. Checked.tapi cik Berry kesayangan la bukan Kembara…hoho

Banyak juga yang saya tulis.tapi tak ingat la

Bila ek nak pegi korek balik bekas letak wishlist tu?Main problem adalah saya tak ingat tanam kat mane dan sapa yang terlibat…haha.

Dan untuk 10 tahun akan datang sebelum cecah umur 40 tahun. Ini impian saya:

1. Tunaikan haji.
2. Tukar Persona dengan MPV.Alphard.tipu je.Grand Livina pun jadikla…
3. Renovate rumah bagi jadi 5 bilik dan dapur,ada kaunter kat tengah2 mcm dapur rumah Najah,adik saya. Tingin eh..tingin gile dapur camtu.
4. Proses lagi 2 orang anak.harapnya kesihatan mengizinkan.nak fullfill impian yang sudah separuh jalan.

Impian jangka pendek saya adalah cari sorang macam MakCik Khairon , makcik yang ajar saya mengaji Quran masa kecik dulu. Saya nak hantar Mia mengaji dan saya nak join Mia.back to basic.pinjam kejap en suami punya feveret tagline. Tajwid saya sudah lama ke laut tapi saya buat-buat pandai.

Ya Allah, terima kasih. Aku malu denganMu. Banyak yang Engkau telah beri tapi hanya sedikit yang termampu aku balas. Sangat sedikit. Aku hambaMu yang sangat lemah.

4 comments:

Ibu Iman said...

insya Allah... semoga berjaya! chaiyokk!

azzamoro said...

weh pergila JB korek balik mende tu. korg ingt tak koragn tanam kat mane. yg penting aku tak terlibat le. keke. yana mesti ade in the list.

BIONIC WOMEN said...

sebagai semua impian Diyana termakbul..


kalau tanya wishlish saya semua x checked ag..huhu
dan yg paling ketara, saya x pernah berangan walau seinci utk jd housewife..huhu
saya masih xde kereta sendiri, masih xder rumah sendiri, masih segala masih xder

Shikin said...

Alhamdulillah Ana dah separuh mencapai impian..kira oklah tu..mak ngah ni belum lagi tercapai impian..bulan depan dah masuk 4 series...gaji je yg 4 series yg lain tak de lg..rumah bank punya lagi..saving kosong asyik beli tiket..asal ada duit habis..insurans belipun bkndpt kat diri..dulu 6 polisi last bila kena thn 2009 tu makngah tinggal 3 je insurans..impian blm capai 40..lm tcpai lagi 30 hari..sempat ke tak? smg impian Ana tercapai..bab haji senang saja asal daftar terus..Allah yg tentukan kita sampai ke tak..