LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, January 20, 2011

Dua filem yang saya akan langgan melalui Astro First

Promo filem Merong mahawangsa n Haq ni..memang macam best.itu yang teruja tu..^^

kredit to KRU Studio


kredit to haqthemovie.com
Saya adalah salah seorang pengguna Astro yang agak teruja bila dapat tahu ada pakej Astro First. For me,Astro First ni penyelesaian kepada kaki wayang yang sudah kehilangan kakinya seperti saya. haha

Saya adalah seorang kaki wayang..hmm tapi agak menyedihkan hobi kegemaran i itu,tidak mendapat sokongan padu dari en suami..^^..nak2 klu ajak en suami tengok filem Melayu..jenuh haih nak pujuk rayu dia  tengok filem Melayu..

Hari tu, dapatla pujuk en suami tengok Ngangkung. okla, adele dia gelak2 kuat jugak tengok citer tu. sebelum Ngangkung,last en suami tengok di wayang adalah citer Buli. zaman bile tu filem Buli?lame dah kan..klu filem omputih pun, Transformers n Ironman ajela bleh ajak die..citer lain, en suami bolayan.:|

Best2 pasni,bley tengok wayang kat rumah..walaupun takde home theatre, setakat televisyen ihsan dari mak saye selepas tv kiterang meletup dulu..haha,gile sedih.bile ntah nak beli tv lcd 42 inci? suma nak beli,banyak duit?itu en suami slalo cakap kat saye,bile kate nak tukar tv.haha. tapi itu,kire okla..janji,boleh ulang tengok sampai muntah dalam masa 48 jam siaran yang dibeli itu..;).berbaloi ok pada saya RM15 itu untuk 1 filem.

6 comments:

FrH said...

ye la donat, betul gak ckp kau tu.
aku pn kaki wayang gak, tp sejak ada anak ni baru sekali g tgk wayang. sadis gile ..

rasa cam perlu jek astro first ni .. bil astro skang dah laa mahal, sbb dh pakai beyond plak .. huwaaaa

Diyana said...

tkpe frh.astro first neh..bkn slaloo ko beli siaran die.bile rs ade filem best,baru tekan apply .pastu tgkla sampai muntah dlm 2 hari..konsep mcm beli tiket wayang jgla..hehe.tkdele efek bil bulan2 melainkan stp filem yg dioofer ko applyla.bykle bil bln tu.haha.

tu yg aku nk tggu 2 filem ni je..citer ngangkung aku msh dara suma tu ..takmo la.

BIONIC WOMEN said...

sama ler laki kita, kkadang tuh citer omputih pun ikut mood jugak..kekadang cakap nnti kita tgk ek,,tunggu ujg minggu pastu x tgk2 jugak, tau2 abis dah citer tuh..huhu..hampeh kan???

Intan said...

Diyana, sama lah kita...kaki wayang yg dah kehilangan kakinya :(

My hubby mmg kaki wayang sama but yg mengengkang kami dari masuk panggung wayang ialah Arissa coz dia tak boleh dok diam. Since lahir spi lah ke hari ini dah tak masuk pawagam lg dah...

Ok jugak ye Astro First nie. Intan skrg nie beli cd je lah kerjanya so kira upto date jugak lah tgk citer2 terbaru but still "feel" dia tak sebest kalau tgk kat pawagam :)

beba said...

saya pon lepas ada anak ni mmg tak pernah lagi jejak cinema.. :D dah nak masuk 2 tahun dah..hahaha..

neway astro first ni cerita melayu jek ke?

then kalau kite subscribe for one movie for 48 hours tu then kita kena buat ape2 ke untuk cancel or dier terus jek padam and takkan effect bill kita..

last time my husband subscribe yang astro ape ntah yang 9.99 ada berapa movie ntah..pastu cam jadi cacamarba bil kitorang..sampai berapa kali kena potong la..kate ade due yang tak bayar la..pelik gak sbb every month mmg bayar..

Mrs Hardlena said...

nasib baik la skang ni kami anak beranak dh jadi kaki wayang so x yah nk melanggan kt tv lg ekeke..