LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, January 12, 2011

kerja berat perlu makanan yang seimbang



ntahla.kadang memang rasa nak pitam aje sebab slalu ter skip lunch.bukan sengaja tapi memang tak sempat...sebaik sampai di rumah, saya perlu tarik nafas yang panjang sebelum keluarkan 'tangan-tangan' yang banyak itu utk buat kerja rumah.


harapkan breakfast di awal pagi ajela.


sejak2 ada mc d di kulim ni,selalu aje saya drive thru aje kan lunch saye di situ.sebelum sampai rumah pengasuh saya dah selesai makan dalam kereta.tak pun kalau mia ada.dia tolong selesaikan makanan mama die dalam kereta...siap dengan mayonis merata tempat.hmm.
pesal ntah cepat sangat lapar skrg?haha. mengandung ka aku?tidak rasanya.

nasib,timbangan tak naik pun.maintain.huh

8 comments:

BIONIC WOMEN said...

timbangan kita naik ler...huhuhuhu..
tolong ler, camner lagi harus ku buat???

Mrs Hardlena said...

ishkkk.. bestnya klu ble skip makan hehe.. mcm alin ni umah dekat keje x byk klu ada masa je mesti nk mengunyah huhu. tu yg sedap je bdn naik skang ni.. :(

transformed housewife said...

knur pun kdg2 skip lunch. habis kelas mula rasa nak pengsan sbb dah lapar sgt2.

atulhani said...

bagus la tak naik.. makan fast food ni selalunya memang "fast" je naik tuuu keh keh keh..

mila.ibunajihah said...

superwomen nowadays kan..smpai lunch dlm keta..punyalah kita semua ni nak menggunakan masa sepenuhnya kan..ibu-ibu da mmg biasa jd multitasker

Diyana Zulkifli said...

bionic wmen:minumla khal..[eceh promote]

mrs hardlena: kdg bila masak utk mkn mlm,ana mmg tk tunggu alai dah le..balun dulu..sbb lapar sgt.

transfomed housewife:hihi.kita senasib..kui kui

atulhani: haa...itula..aku takut jg tu..tp alhamdullillah,mmg tak naik pun berat aku walaupn rajin mkn mc d skrg ni..haha.

Diyana Zulkifli said...

mila.ibu.najihah:huhu..heh.btulla tu..sebolehnya kita nak curi2 masa kan,sbb mcm2 mende nak buat...nak makan kena curi2,nak mandi kena curi2,nak semayang pun..ter paksa curi2..kdg biar je anak melalak sbb nak kejar masa solat,takut habis...hmm.

Irwan said...

Salam Cik Diyana,


Pada saya, lunch ialah satu masalah. Dahlah nak kena pikir nak makan apa, dan pada weekdays pulak, nak kena pikir nak makan kat mana. Saya tak suka sangat waktu lunch. Pada saya, cuma waktu breakfast dan tea break saja dah memadai kalau kita sedang bekerja. Saya lebih suka dapatkan heavy breakfast, kemudian kerja non stop sampai Zuhur. Rilek kejap. Pastu sambung sampai tea break. Lepas tea break, update blog pakai internet pejabat. Hehehe


baca komen sampai habis di sini:

http://aderberani.blogspot.com/2011/01/komen-kepada-kerja-berat-perlu-makanan.html

yang benar,

tukang komen