LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, February 24, 2011

Budaya last minute

Kerja last minute memang budaya rakyat Malaysia kan? ^^


including me.pang.pang.pang.dah cukup.dah lempang diri sendiri 3 kali






serabut kepala bila nampak berita utama utusan hari ni, last day sebelum disenaraihitamkan JPJ adalah pada 28hb Feb ini..untuk semua saman tertunggak berjumlah 18 juta since 2000 till 2009

En suami dah settlekan 900 Ringgit Malaysia dengan PDRM
Ingatkan en suami nak bayarkan bininye kereta skali .ala 300 haje pun...haha
Banyak cantik.masing-masing punye saman,masing-masing bayar..


Harap maklumla kan, pedal minyak tu memang sedap aje kalau tekan . maklum sangatla bila laki bini memang jenis suke tekan pedal minyak kuat-kuat...^^


Ni tengah cuba masuk le 3 laman sesawang yang kat notis JPJ tu ..naper ntah susah nak akses...hmm. karang tengah malam ,kena cuba lagi lah.

Padanla muka.

7 comments:

Cik Eliza said...

hahaha !

semangat ! semangat ! haha !

kesian cikgu, ;p

bila lah kite dpt saman jpj pulak, haha

FrH said...

haha.
donat kalau siang2 mmg payah nk go thru. husband aku baya online saman pkl 6.30 pagi .. haaaa baru lepas ..

good luck! pasni takmo tekan minyak kuat2 hokayy :P

Diyana said...

cik eliza:hihi.haaa.awak tu baru dapat lesen..hati2 kang jd gile stereng.kuikui.

frh: eh?ok esok sebelum subuh,aku online....hihihi.

n a n i said...

smlm bos aku ajak pi cek & byr saman (bgs gile bos camni)...aku yg mmg dah tau ada 2 saman since 2006 ni pun dgn muka naifnya ikut jela...mula2 relax je, bila depa ckp x byr nnt kena blacklist, barule timbul 1 kesedaran/prasaan nak byr saman...drp total rm600 (thn 2006), dah trn rm300(thn 2004)....at last, 2011 jadi rm150..agaknya kalo xde announcement nak blacklist,mau aku tunggu smp polis bg subsidi utk aku byr saman...hehe

Diyana said...

nani:aku byr online via myeg subuh2 td..ha ah.mmg dpt diskaun 50% pun.tp ateng tk dpt plak diskaun ..mmg utk 3 saman tu kene byr 900.byrla jugak sbb masa tu mmg nak trade in wira,kene clearla suma2 saman..haha

Halen said...

uishhh byk nya saman hangpa laki bini. klu beli tiket kapal terbang ble blk sabah dh tu ekeke

Diyana said...

halen:hmm aa.tau takpe.sbb tu tak balik2...^^