LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, February 21, 2011

Kurangkan 'talk and chalk'

Hari ini saya banyak kerja . Jadinya untuk jimatkan masa entry ini ada di sini dan juga blog sekolah. 2 IN 1. ^^


Maaf ya pada pengunjung blog sekolah saya. adminnya bahasa campur-campur.\(^~^)/





'main-main' jeruk buah-buahan
subjek : Science Year 6[Pn Noor Hayati ]



'main-main' game tembak sifir
subjek: aktiviti Pusat Akses [Pn Nur Diyana ]




'main-main' plastisin
subjek: Kajian Tempatan Tahun 4 [En Abdul Halim ]


'main' tulis-tulis lekat-lekat
subjek: Pendidikan Sivik Tahun 4 [Pn Nur Diyana]


'main' susun susun


'main' tanya-tanya

subjek : Mathematics Year 4 [ Pn Nur Diyana ]

*buruk eh tulisan cikgu ni[tulisan sendiri la ni]..isk isk. en suami slaloo kata tulisan saya buruk..:(

'main' pilih-pilih



Guru membebel,murid main


Guru ajak main,murid makin suka main..;)

Bermain semasa P & P mampu menjana minda kreatif anak-anak kecil

9 comments:

MamaIlhan said...

best2 dedulu lau cikgu ajak main tanah liat tu yg aku suka..bley buat mcm2 bentuk..even aku nk wat bentuk lembu jadik kucing... (nampak sangat x kreatif..) heheheeh

Cikgu Zailani said...

Best le entry ni...
dapat membantu untuk meningkatkan pengajaran saya

Kimmi Zarul Hamzah said...

Cikgu sekolah mana Donut?

Diyana said...

mamailhan: hihi..'lembu' ko tu ade misai dak?hehe

cikgu zailani: tq cikgu. saya pun slalo tgk blog cikgu sbg rujukan utama :)

kimmi:skolah i la kimmi...itu semua murid aku.aku ajar matematik ;)

mila.ibunajihah said...

wahhh..mmg seronok belajar klu sambil beramali, bleh nampak budak2 tu suka

kinna said...

kalao saya jadi murid, saya takmo asyik belajaq ngadap blackboard ja..pastu dengaq cikgu membebel..sekali sekala buat aktiviti camni best kan..

BIONIC WOMEN said...

bestnyer..semua main2...
kita dulu masa kecik2 siap ada masa utk main kan..aktiviti dalaman yg cikgu bagi kita main karem ler, main dam ler..x ingat ler..koku..ek? tingat zaman kanak2

Diyana said...

Kinna:hmm.mcm diyana..diyana byk ajar kelas yg majoriti muridnye agak slow utk catch up apa yg diajar..jadi mmg diyana tak boleh byk bercakap and guna buku teks sahaja. memang kena byk 'main2' ni..murid senang faham dan senang nak terima apa yg cikgu nak sampaikan ;)

bionic women:hehe.itu memang btul2 main dalam kelas.keh keh.kadang2 tu,memang ada jugakla aktiviti macam tu.tp tak selalu la..melainkan catur.catur takpe.itu mmg permainan yg menjana minda budak.

transformed housewife said...

mmg bila main2 mcm tu lg budak2 suka sbb lg seronok. Kreatif!