LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, March 8, 2011

speechless

damia dan ali nak dapat adik lagi

please jangan cakap saya nak bunuh diri ke mengandung lagi rapat2

sekarang ni,saya perlukan kata-kata sokongan positif sahaja

saya dah termenung 1 minggu. dan selepas jumpa Dr.Chang semalam, hati sedikit lega.

persediaan mental sebelum kena 'bambu' dengan nurse gomen...ngeh ngeh.

tanya saya, memang suka gila cuma tahu dah pandangan orang.

ada yang cadangkan saya 'jangan simpan'.

what???

jangan ajar saya membunuh ok.

Allah Maha Adil. Dia tak akan beri,kalau saya tak mampu...

pray for me kawan-kawan

15 comments:

atulhani said...

betul tu, jangan pula cuba2 nak "buang".. Rezeki ni memang Allah dah tentukan. Dia memang nak bagi hang lagi anak.. Syukurlah dan redha.. Semoga dipermudahkan jalannye nanti dan dimurahkan rezeki. Take care..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

wahh cepatnya.. nak jugak

nak kena pulun nih..hihi

BIONIC WOMEN said...

saya sangat jeles..dulu saya selalu berangan nak anak ramai dan nak stop beranak sebelum 35..huhu..Bila dah berusia anak dah besar, dah boleh jaga diri sendiri

tapi rezeki saya x semurah Diyana.
Masa saya ngandung Dhiya dulu saya hepi sangat, sebab dhiya bunting pelamin, so semua org sangka saya senang nak dapat anak, tapi dah setahun berusaha utk yg ke2 tapi masih hampa..
jangan buang diyana, sebab rezeki Allah tu...anak2 tu kan harta, bukannya derita.

Saya sedih baca entry ni, seriusly saya menitis air mata, terasa saya sangat ler tidak sebertuah Diyana.Terasa diri saya kerdil sangat, kerana bukan antara yg terpilih. mungkin ada silap saya hingga Allah lambatkan rezeki saya.
Saya memang nak sangat anak, Diyana...nak sangat mengandung lagi, suami pun nak sangat anak lagi. Tapi kami bukan yg dipilih olehNya utk dapat rezeki.

Terimalah dengan harta terbuka, sebab nnti kalau Allah tarik balik rezeki tu kita akan menyesal x sudah...

Semoga kehadiran cahayamata lagi, menambahkan lagi kebahagiaan diyana dan suami. anak2 itu pengikat kasihsayang..jambatan utk kita ke syurga..

azzamoro said...

congrats donut!

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

donut!
pedulikan kata org..yg penting, kalau doktor kata ok,means ok la tu utk ko..just take care.. :)

tahniah eh.. :)

kinna said...

i m oso speechless! kalau nk ikut, saya pon nak anak sethn sorg..tp sbb keje ofis, kuar bulan balik bulan, tak sanggup rasanya..

anyway, tahniah...setiap anak tu rezki..murah rezki awak..

(bila bc komen bionic women, tersentuh hati saya..kengkdg, yang nak sgt tu tak dpt, tapi yang tanak lagi tu plak yg dpt,kan..)

Lin said...

congrats!bersyukurla weh,aku ni dok tunggu² ni...bila la nak sampai turn aku..

dah tu,apa cita ldw ko?dah tercapai tak target?hold dulula sampai bersalin nih..

FrH said...

erm aku pn speechless sbnrnye ..

mcm orang lain ckp, betapa bertuahnya kau donat. takpelah, anak itu rezeki. jangan buang, nanti sampai bila2 dok teringat kalau kau buang.
insyAllah dipermudahkan semuanya.
take care =)

(aku baru stat mencuba .. tak tahu lagi rezeki semurah kau ke tak .. :))

Farah said...

tahniah!!! bertambah rezeki lepas ni.take care ok!

AIN NAZRI said...

wah seronoknya... tahniah kak... rezeki allah nie.. besar nikmatnya... seronok betol...

harnidahussin said...

congrate!
ehh...berdosa tau kalau buang tanpa sebab...lain la kalau memudaratkan kesihatan diri..but bila doktor kata ok...teruskan..itu rezeki :)

Halen said...

jangan risau2.. ana tau tak bila alin tau berita ni alin la antara org yg happy giler wpun bkn alin mengandung. insya-allah semuanya akan ok nnt ana buat je mcm biasa. kami akan sentiasa support anak menakan yg ke-10 ni.. :)

wife member di ofis ni operate smp 4x alhamdulillah isteri dia sihat walafiat je sekarang.. yg penting ana yakin je. klu org nk marah pedulikan bkn anak diaorg pun.

Intan said...

Murahnya rezeki diyana! Intan still takde nampak apa2 tanda lagi coz still ada problem...huu huu :(

Wlu apa pon jgn dengar cakap org yg tak sayang mulut tu...anak adalah rezeki dari-Nya utk kita.

Take gud care of urself and the baby too :)

Anonymous said...

Salam cikgu diyana....tahniah..hu...hu...anak ialah rezeki...tapi takpelah..biar apa diorang nak cakap..happykan hati tu yea? harap2 dapat manage masa ngan anak2, rumahtangga dan kerjaya ngan baik nanti..walaupun akan terasa makin penat(mcm saya)Sebelum kul 7 da kuar rumah...sampai rumah dekat nak maghrib,amik anak2 kat taska,lipat kain,basuh baju,kemas rumah,memasak,iron baju sekolah anak2, baju opis laki bini...sambil iron tgk homework dan pantau kerja sekolah anak2..hu..hu...dalam hati..( rasa nak menangis wei...lom jaga baby ngan anak kecik malam...)...nak tgk tv pun susssssaahhhhhh....tapi takpe...kita wanita orang yang kuat...:)

~HaZeL~ said...

D!
Congrats!
Anak tu rezeki. As long as it won't affect your health, it's a bless frm Him.
Who knows wht He had prepared for u in future? No one knows right? So, be bless with this gift.
I am happy for you. Mia, jg adik2 baik2 ye..