LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, June 1, 2011

boboy atau gegirl?

dulu masa preknenkan ali ,doctor dapat tunjuk yang mane 'bird' dia walaupun masa tu baru masuk 16 minggu.


kali ni,saya pegi scan masa minggu ke 18. tak nampak. kaki baby kepit,siap silang gitu.


tapi Dr Chang tanya, nak dia guess tak gender ape?


dan lepas dia sepet2kan mata dia sambil dok golek roller atas perut tu,


dan dia cakap . maybe boy.


dr chang cakap, jangan pegang cakap dia sampai betul2 konfem sbb dia pun 60-40 je teka.


ye lah doc. kiterang tak kisah..boboy ke gegirl ke.


janji selamat dan sihat hendaknya.:D


awal bulan lepas ada saya minta adik2 saya dan kawan2 di fb carikan nama untuk baby baru.


setakat hari ni ,belum dapat ilham lagi.


as usual, nama anak2 i mesti mula dengan D dan pangkal huruf kedua adalah A. D for diyana A for Ateng.hihi


ini antara yang dicadangkan


Dahlia Adwa, BUnga yang bercahaya..


Damien Ahlan , dua2 bermaksud sejahtera..


durrah annysa


danish aqrien

darwisy aqif

Dhiya Auni..kalau lelaki Darris Afif [ini bionic women yang cadangkan.tq eily.sedap ni nama ..leh reserved]

dayana adelia
Dhahir Akir, Yang suka membantu diiktiraf.

Dalina Adyllia

Dhaniah Aufiah

Daiyyan Akram

Dhiyauddin Annas

hmm.sekali saya dah semakin rambang mata..ada lagi nama cadangan kekawan ?? nak salin dalam notepad.nanti nak letak dalam balang, cabut undi..hehe

14 comments:

NoRaiNi aHMaD said...

sedap2nya nama..nnti kalu dh xdak nama sgt, nk pinjam jugak la eh..hihii ;)

M@Ri@M said...

donat, ko bersalin biler? wah...byknye nama pilihan.ako nk cari yg stat A gk :-) agak2 ko nye list byk sgt..nnti ako cabut 1 eh.heheheheheh

Diyana said...

noraini:hihi.bulih2.:D

mariam:ehehehe.haa bulih2.ni pun collection idea dr siblings aku n kekawan.heh.aku due awal nov.ko bile yam?

atulhani said...

donat.. hang dah ada sepasang.. so kali ni takde hal lah boy atau girl hehehe. pening kan nak pilih nama. kalau aku la, nak letak 1 nama je.. itupun kalau ayahnye setuju hehehhe..

p!nkerton said...

wah bagusnya ada list, sedap2 pulak tu. i dah nak due tapi tak confirm2 lagi nak letak nama ape huhu..

M@Ri@M said...

donat ko due bln 11 eh? bln 12 farah lak. ako bln 1 thn dpn.lmbt lg.hehehehe.ko dh ada spsg eh?syok nye! bestnye kalo dpt spsg gk.heheh

kinna said...

mentang2 dh dpt sepasang..tu psl tak kesah dah kan..cam saya ni..kalo buleh pasni nak boboiboy la plak :)

Halen said...

sedap-sedap la nama yg semua bagi tu. ishkkk tiba2 plk rasa sayu je terfikir bila la alin dpt cari nama utk adik nasya yer.

Dalin said...

wahhh.. minta2 nama yang saya bg tu dapat ye... buh dalam balang cepat2.. hehehehe..

Diyana said...

atulhani:papanye nama ade dua ke tak?klu ade 2,mesti die tk setuju..heheh

pinkerton:haha.bleh2 pilih jdkan ilham nama utk nama anak..byk tu yg kekawan kasik..hehe

mariam:ic,ko thn dpn la eh cenggitu. hmm a ah mmg dh sepasang.tp itula..mn2 pn aku tak kisah skrg..tp klu boboy lg tu sronok jg sbb lelaki mmg kurang dlm famili aku. kalau girl pun, ok je..gaun blaus kakaknye berlambak nih..hehe

kinna:ihihihi.apelagi kinna..jomla join the club ;)

halen:hmmm..insya allah alin,mudah2an lepas ni cpt la alin jangkit dgn ana ni..:D

Diyana said...

dalin: kak mcm berkenan dhahir akir tk pun gabung ngan aqif..itu dalin yg cdgkan rsnye kan?kalau girl ..byk yg berkenan..semue sedap2..;).nama lelaki yg susah sket nak cari gabungan tu.anywy, tq byk2 dalin!nanti kak masuk dlm balang cpt2..hehe

Anonymous said...

dalila ameena



dayyan addin

:)

Diyana said...

cik anon:makaceh2.sedap jg tu..:D

ch@ said...

haha syok je, kita guna pakai nama yg dah prepare masa kakakOni. ada 4 nama disediakan. hahaha. Oni dah ambil satu, ada lagi tiga. first mesti N.