LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, June 17, 2011

Confinement lady

saya selalu tengok iklan pasal confinement lady ni di area Bukit Mertajam,tapi selalunya yang tajuk tu je boleh faham.selebihnya,saya tak paham sebab tulis cina.

hmm. klu makcik2 Melayu rasanya takde le kot derang tampal iklan macam tu kan..nak kene cari sendiri ,survey mulut ke mulut le ni klu nak cari juga sorang.

saya rasa macam kejam pulak kalau nak doakan mak dan abah saya tak dapat panggilan haji tahun ni.

kalau mak abah dapat,means saya kene berpantang sendirian buat kali pertama.fiuhhh. suspen sungguh.

since tahu saya preknen ,dalam kepala ni dah bersusun beberapa plan.A,B,C, D.E. tak dele sampai Z..hehe.

kalau mak abah jadi pergi..

A: request pada gynae nak bersalin di Alor Star.kalau gynae benarkan la.huhu. berpantang di Jitra juga, tapi tukang jaganya adik saya si Najah. time dia gi keja, dia kenala hantar mia dan ali tumpang nursery anak dia. saya plak takpe,tinggal je dengan baby..makan,minum Najah dah sediakan siap2.

B: kalau gynae tak kasik beranak di Alor Star, bersalin dulu di Seberang Jaya..pastu en suami hantar saya balik Jitra. Najah jaga.

C: bersalin di Seberang Jaya. cari confinement lady. tapi ini,en suami macam tak berkenan sangat...dia tak suke kalau ada orang luar datang dok sekali.. tapi bile saya tanya, boleh dak nak urus kerja rumah dan mia ali..sengeh pulak. tak sanggup la tu klu urus sorang2..jadi dapatkan confinement lady ,adalah priority ke-3 saya.

D: minta tolong mama datang lagi..hehe. mau ke dia?dah le baru mai ja...huuu.

E:bersalin di Seberang Jaya. berpantang sendiri di samping Mia dan Ali. uuu...hehe.ini kalau boleh takmo jadikan option sebab macam mencabar sungguh je nak berpantang sendiri, dengan baby baru tu saya tak berapa kisah..tapi dengan adanya Mia dan Ali?  agak2 cam boleh kene meroyan je tu nanti masa pantang....hehehe.

Mudah2an , Allah permudahkan urusan saya untuk kelahiran kali ini..amin..

p/s:tolong aminkan sekali ehhhh..

9 comments:

Mrs Faez said...

Saya pon guna khidmat CL gak. My mom keje and my MIL lak x berapa sihat. X nak la susahkan dia. MY CL sy amik yg dtg pagi balik petang jek. So dia x de la dok ngan kita. Yer la may b hubby x selesa nnt kan ada org len kat umah. Nak wat apa pun susah.

So selamat melahirkan dan berpantang yer. Semoga dipermudahkan semuanya. Untuk awak dan saya aminnnn~~

Coffee Mama said...

Saya tolong Amin semoga semuanya dipermudahkan :-)

atulhani said...

ouh... aku tak plan lagi hehehehe. dalam kepala fikir, mesti bersalin kat shah alam.. dok ngan hubby n MIL dulu.. dah sihat sikit, nak berpantang kat JB.. tapi.... ada tapinya.. silap hari bulan, mak aku pun nak gi haji (ikut kakak). ada tapi lagi.. sbb tu tak sure. kalau betul dia pegi, takde la aku balik JB untuk berpantang tu.. dok je ngan hubby kat Shah Alam...

mamaAliff @ salmi said...

fuhh dgn adanya mia ali ntah2 da x jadi pantang hehe.. situasi ko sama mcm aku jgk..aku pun ingt nk bsalin kt AS jgk, dulu kt klinik mahsuri dekat tanah merah tu tp since doc pakar yg bedah aku dulu da pindah PMC ingt nk ikut dia p sana plak hehe. tp tu la xtau lagi camna. klu pantang kt megat dewa pun kena cari jgk org tlg jaga sbb mak pun da xlarat sangat mcm dulu + dah ada aliff. kalau nk pantang umah mertua rasa mcm mganggu plak sbbnye adik ipar tgh wt treatment kimo skrg nih.. so masih lg mencari option.. selamatlah yer kita..ko dijangka bsalin bila donut?

Diyana said...

mrs faez:itula..saye pun rs mmg khidmat CL amat berbaloi utk pantang sendirian.

coffe mama: tq mama..:)

atulhani:hmm..tkpe.mak mertua dok skali,tk yh susah2 pk sangat.:D

salmi:aku due awal nov. itula kan..klu bulih tu nak mak sendiri jaga,tp dgn anak2 lagi..sian jg.aku pun risau,kot mak aku kang sampai kene tekanan darah tggi plak..sbb adik aku pun bersalin saing aku.dgn ditambah cucu sedia ada 3 org..haha.gamat rumah

ch@ said...

kita blm fikir lagi ni, tapiii rasanya my mom dah offer diri kat kampung sana tu. bersalin still di PPUM juga.

Anonymous said...

cikgu....aminnnnn...moga dipermudahkan...tak tau nak tolong camne...kuar duit lebih sikit la ambik CL...mia ali try antar pengasuh pagi sampai petang..malam biar ayah diorang takeover itu lebih baik...( pssttt kucing berak lagik? )

Diyana said...

ch@:heh.tu mak volunteer.tk perlu risau dah..hehe

kak suzana:kucing tk nmpk dh.tp mcm ade lg baunye.haish.

hmm..itula kan.klu amik CL pun, mia ali hntr pgasuh..ok jg tu.tkdele kalut sgt.kang CL tu tk srabut sgt..mn nak ngurut,mn mandi baby,nak perang ngan mia ali lg..haha

mzhany said...

errrrkkk...

InsyaALLAH..dipermudahkan semua ameen...