LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, June 17, 2011

entry sengaja nak takutkan pada yang belum pernah masuk labour room..keh keh

tadi masa tengah dari satu entry ke entry di blog Dr Singa,ada 1 entry tu menarik perhatian saya.

pasal kisah seluk-menyeluk.

dr singa cakap,dia seluk poket je..haha.

perkara paling saya benci masa dalam labour room kalau korang nak tahu..adalah masa doctor atau misi datang minta kebenaran nak check bukaan.

orang pertama yang seluk check,seingat saya.sorang doktor pelatih perempuan yang macam baru 2 hari bekerja. gile nerbes saya sebab doktor tu macam teragak2. dan lepas tu, doctor tu cakap..

'kak..tolong kak.jangan kepit,macamana saya nak check?'

sakit tak doctor?sengal2 je soalan saya masa tu.

'eh..tak lah.mana sakit,kejap je.'

pandai je dia kan..dia pun tak penah rasa.hehe.

dalam labour room, doctor lelaki muda.huhu.pasrah

masa ali,paling mencabar saya rasa.huhu

bukaan sangatlah lambat nak buka,1 cm pun berjam2 nak tunggu..dengan contraction yang azab nak tanggung..huhu.

2 kali staff nurse datang tolong besarkan bukaan.boleh imagine betapa sakitnya time tu..tuhan saje yang tahu.

itupun dilate takat 7cm aje..

kali ni, den relaks la kan. tak kene dah kot seluk2..haaaa.

nerbes tak atul dengar??hahaha

11 comments:

atulhani said...

kurang assaaaam.... dan-dan tanya aku seram tak..... tah tak pk lagi.. tak boleh imagine camne kena seluk tu hehehe.. tawakkal je la..

hmm sebab takmo sebarangan doctor or nurse yang seluk, aku takmo gi gomen.. but TM punya cover tu tidak la besar sangat.. cukup2 makan aje la kot..

ch@ said...

lagi2 yg menyeluk tu ala2 malbari ke, doktor ala-ala arab, wow! sesedap rasa tanpa ragu2 dia bagi. tak bernafas rasa.

Bionic women said...

hahhahaha....saya dulu seb bek ler sorang doc jer..haha
tapi dengan penuh prihatin dan teliti, mungkin sebab dia pakar agaknya..x rasa sakit pun..huhu..
tapi seingat saya dia ada baca doa sebelum seluk tu.

tapi memang payah pun nak buka, berjam2 tunggu 1 cm, last2 takut baby lemas, operate ajer

Diyana said...

atulhani: uish cukup2 makan pun,cover mesti byk tu.hehe,hihi seremm tau atul.haha

ch@:*pengsan.haha

bionic women:ooo..eily mmg mcm kes diyana je..poor progress jg eh?klu no 2 nnti,eily buka lambat jg mcm bersalinkan dhiya mmg kemungkinan besar eily kene operate jg tu.mcm diyana. doc mmg tak akan tunggu lame dah,takut baby lemas.

atulhani said...

uiks.. bersalin pasni hang confirm csec kan.. takyah kena seluk dah la kan.. belah je terus.. tak gitu?

Diyana said...

atulhani:hmm a ah. gynae kasik tarikh,trus mai serah perut je..hehe

aliza said...

atul: saya bsalin swasta dua2 org anak... boleh la minta injection nk tahan sakit skt. cuma time seluk jari tu tpaksa jgk la tahan sakit skt. doctor suh tahan nafas pjg2 utk thn sakit. amik la air selusuh utk cepatkan bukaan...

NADHIRAH NOR ZELAN said...

sakit ooo...aduh ngeri...ngeri hehheh tp tak pe pengalaman masing2 berbeza2...anak pertama n kedua pun berbeza...nak tak nak kena tempoh gak...insyaAllah selamat semuanya tuk atulhani ;)

DrSinga said...

uhuk uhuk...
saya tersedak...

:)
ellooooooo diyana

mzhany said...

ala diyana ni saje je kan...buat entri mcm ni...

n a n i said...

gile ngilu lak toot2 aku baca cite hg....