LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, July 26, 2011

dua kali scan

pagi semalam, saya ada appointment dengan gynae di hosp bm.

saya tengok imej scan yang dr kasik.

diameter kepala baby tunjukkan baby saya dah 28 w.

femur length[tulang kaki eh?] pun 27w++

ayo.serius ke? bukan saya ni baru 25++w ke?

mula dalam kepala pikir macam2. saya memang syak pil kalsium yang saya makan jadi punca.

saya mesej adik saya. dia cakap,apa hang risau?biaq pi la besaq mana pun, hang bukan payah nak teran pun.

ceh. kureng asam btui si najah.

tapi, ada juga la benarnya..kan. huhu. besar ke kecik baby, janji sihat..

tadi malam, saya ajak en suami nak gi tengok lagi baby.kali ni pegi privatela

ceh.wat kalut. bile dr Koh scan, normal je ukuran dan berat baby dengan jangkaan bersalin.dan baby dah menunjukkan 'burung'nya pada mama , papa dan kak mia,abg ali...^^.ali dapat geng. habisla si damia...hehehe

my conclusion: dr kat hosp bm tu saya suspek dia kalut mungkin, kan dah masa lunch masa tu...[saya cuba berbaik sangka]

11 comments:

atulhani said...

haha itu ker cerita di sebaliknya.. tapi betul per cakap najah tu.. hang jgn dok risau sangat sebb hang confirm takyah teran.. serah perut je kena belah hehe.... asalkan baby sihat, donat..

eh, dah tahu girl @ boy?

FrH said...

aku ingat kau lps aku, rupanya sblm aku .. hehe. so thn ni gak laa eh ..? gap sethn jek laa dgn ali (ikut thn).

haha habis laa damia nnt kene buli dgn adik2.
xyah risau la, still early. insyaAllah smua ok!

Ibu Iman said...

dpt hero lagi... tahniah sis... hihihi

p!nkerton said...

wah dapat boy lagi ek, congrats! i pun hari tu scan semua ahead 3wks, sbb bb agak besar. xpe la kan, janji sihat :)

AIN NAZRI said...

seb baek 2nd scan baby ok kak.. kalu g private hospital, dia org cakap nie mesti maknya ada diabetes.. baby leh jadi besar.. 3-4 minggu punya advance development.. baby besar kalau ikut kuturunan takpe kak.. yang x best yer.. baby besar tapi obes sakit ikut maknya.. tu yg x syok tuh.. sian kat BB laaa

DrSinga said...

atau dia rabun..??

..:: WiRdA ::.. said...

adoi sana sini org pregnant..bila tah aku nye turn no2 niiiii..hahaha

Halen said...

waaa best la ali dh dpt geng yer hehe..

Diyana said...

atulhani:ha ah..inilah cerita selanjutnya..heh

baby boy dr kate.:D

frh: kalau ikut tahun mmg 1 tahun aje dgn ali.tp klu kire bulan,dgn ali-damia lg dekat.ali-damia 1 thn 4 bln. ali-adik baru 1 thn 9 bln. heeee.anak2 aku suma selang 1 thn ajela pendek katenye..:D

ibu iman:makaceh..;)

pinkerton:ha ah kan..janji sihat..;)

Diyana said...

ain:hmm..kite senasibla ain..akak ni dah lali dah.stp kali peknen kene minum air gula..yela badan debob kan.hehe. tkpe,janji kite jaga kesihatan..debob tak semestinye kene kencing manis.ade je yg tak debob pun kene kencing bergula..hehehe

dr singa:kan?kan?kan?hehe

wirda:ape lagi wirda..marila menyusul..heh

Diyana said...

halen:bestla ade kawan nak membuli kakak mia..;)