LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, July 8, 2011

ketiak

saya cukup suka kalau ada adik pompuan bujang saya datang rumah. tahun ni tinggal sorang ja la yg bujang,si tehah.
celik mata,tengok pinggan mangkuk dah cuci.
kain dah cuci.
sampah pun dah sapu.
budak mia ali pun ,dia dah tolong mandikan.

jadi kadang,tambah cuti macam ni..boleh la nak berlama-lamaan  dgn husben sikit.
ada yang tolong tengokkan anak2..;)
gini rupanya eh  perasaan kalau ada pembantu di rumah..^^
haha

hari tu saya berborak dgn en suami pasal katil
kiterang tengah dok pikir nak beli tambah single bed bile baby baru dah keluar.tak pun ada yang nak dikorbankan tido kat bawah.
kami dah pun tukar ke king size tahun lepas.agak2 kalau ada maharaja katil,nak jugak beli.ade ke katil triple xl?
buat masa ni, papa derang prefer tambah katil lagi kot dalam bilik. sebabnya tak de orang lain la nak kene kick turun bawah selain dia. hehe.

ada yang cakap,ajarla si mia tido bilik asing.
aduh. tak sampai hati la. mia dan ali malam2 masih tido bawah ketiak saya.
minta papa dia tido bilik asing.
oho. boleh ke papa?hahahahaha.
hee.mama pun tak leh..kang ada juga tido sambil berjalan..
carik ketiak laki.

heee..

p/s:mak saya cakap,dulu masa kami kecik2..semua tido sekali. ada yang siap tido sampai ke pintu toilet..punyala tak mau tido asing dgn mak.
sape le tu kan guling2 sampai pintu toilet..isk isk

7 comments:

Bionic women said...

Dhiya pun dah ajar tido sendiri, tapi bila malam dia ketuk pintu bilik sambil nangis, ase kesian lak..last2 kami angkut tido sekali sampai sekarang..hahaha

lily lotus said...

sampai pintu toilet? huhuhu mcm tau jer sape tu

NADHIRAH NOR ZELAN said...

tu la dengan anak ni memang kalah la kita kesian diorg tido sorg nanti dah sekolah la hehheh selalu en suami la kena beralah tido bawah...tapi lagi bagus semua tido bawah hehheh

Halen said...

hehe ok la tu tambah katil queen satu lg. king + queen baru semua dpt tidur atas katil.. :)

atulhani said...

aku pun tgh pening pasal katil utk org baru nnt.. haih.

DrSinga said...

saya ada kawan
semua anak dia.. sejak keluar dari perut.. dah tidur bilik asing-asing.. macam anak omputeh...

mzhany said...

alaaa, sian nye kt suami diyana kalau suruh dia tido asing hihihii