LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, July 5, 2011

Komen saya tentang Karak

korang dah tgk Karak?


saya dah tgk last week via ch 485. abah bayarkan rm15+ tax utk astro.:p


banyak scene sentap jantung mak tau.walaupun hantu2 nye muka cam dalam Poltegiest je..[ceh...je tu.berlagak].


tahniah untuk trio norman yusry edry. ni kirenye yusry bukan dok edit cgi guna laptop dia ja kot no mcm cicakman dulu. ala2 mantap gitu


saya ingatkan Karak ni cerita dalam cerita.kirenye saya terbayangkan kisah2 kejadian di Karak diselitkan 4-5 cerita dalam 1 filem. kalau buat camtu syiokk tu.rupenye tak.


Kisah lagenda Karak pasai Vokswagen kuning dan kisah suami isteri yang kereta rosak di Jalan Karak tu jadi pembuka cerita sahaja.selebihnya kisah pasal 4 orang budak u nak balik kolej,yang nak elakkan jam di highyway pastu masuk Jalan Karak yang lama.dari  situ,bermulala scene jantungku dup dup.aha.


Saya cukup ske dengar kisah antu2 Karak ni tambah lagi yang story pasal suami isteri yang kereta rosak tu. ala.yang suami dia pegi cari orang nak baiki kereta, last2 ade hantu makan laki dia..pastu dok main2 mayat laki dia atas kereta tu. siap ada polis berhenti dan arahkan bini dan anak dia keluar kereta tu. slalo2 terbayang2kan aje sambil dok dengar orang cerita. Bila direalisasikan dalam filem,haha. ade jugak rasa terkucil..hihi. seremm.


Hmm,tapi lepas tu..cerita dah meleret2 sangat.agak bosanla. walaupun pakwe rozita che wan sorang tu..err..bolehla tahan lakonannya.


cuma haa..part last2 tu adela 2-3 adegan yang makan dalamm.


1. scene masa awek si shahir tu cuba nak baca Yasin dan dia tak dapat nak baca sebab surah Yasin tu hilang dalam buku yang dia pegang.


2. masa ade sekor hantu gelakkan mengejek awek si shahir tu sebab iman tak kuat..sebab tu antu2 makin galak kaco dia dan kawan2 .


3. masa sorang kawan budak2 ni yang dirasuk dengan slumbernya sambil dok carik2 kulit muka sambil ikut si awek shahir ni baca 2-3 baris permulaan ayat kursi...lepas tu walaupun beberapa kali budak pompuan tu baca ayat kursi tapi tetap antu2 tu makin galak dok kacau.


gile serem.


kenapa ditonjolkan adegan2 ni?


untuk pedoman kepada kita semua saya rasa.


bila amalan dan ibadat tak pernah dihayati. hati tak kuat.malah makin mudah disesatkan.


p/s:si shahir dan awek dia tu adalah bekas hafiz dan hafizah masa zaman sekolah. bila makin meningkat dewasa, semua amalan dah jadi sejarah dalam hidup depa.itu yang antu2 tu nak kasik test sket pada derang..;)

5 comments:

AIN NAZRI said...

ain x tengok pon citer tuh.. cuma dgr review dari adik ipar ajerk.. seram ye kak.. hubby x bg tgk.. dia kata nnt baby dalam perot takot.. hehehe buleh gitu

MamaIlhan said...

aku seram masa part jumpa hantu mak anak tu..encikkkk...bole saya tumpang.....?
saya tertinggal basss...
macam ni ke encik..(smbl kepala tercabut golek2)
yang anak dia: ada nampak mak saya x?
ilhan siap nyuruk blakang aku masa tgk citer ni kt umah...

Bionic women said...

eh x tengok pun ag..huhu
best ker??? x best ker???

opsss...yg p/s tu kisah benar ker kisah filem???? huhuhu

Lin said...

trgn lak nk tgk.stkt ni 2org aku jumpa kata best. ada gakla pengajaran cite ni..bkn takat cinte antu tah pape tu eh..

mzhany said...

huishhh, berani nya diyana tgk. huhuu hany ni xleh tgk ooo, tgk kat rumah siang hari pun haruuu...sabor jer lah. nak nak lagi hany tgk kt wayang mau melolong dlm wayang tuh....