LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, December 22, 2011

Tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi



saya dah sign pun


siap tick option bersara 60 tahun


kat borang tu ada option,kekal 58 atau anjak lagi 2 tahun


pilihan atas diri masing-masing


semoga umurku panjang, dan saya akan jadi nenek yang masih kuat bekerja lagi masa tu..jika dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..


saper boleh predict ekonomi untuk 20-30 puluh tahun akan datang? 


dah ke masa tu beras 1 kg, lima puluh hinggit..sape nak tanggung?


haruslah kita membanting tulang untuk sesuap nasi ,ye tak? 


:D

4 comments:

kinna said...

sy "up" lima tahun..sblm ni amek 55 je pencen..tp kitorg bukan spba.. :(

ch@ said...

kita suka dgn akak punya pendapat. pendapat akak dgn kita selalu sama. tapi, kita bkn kerja gomen. tapi mmg kita selalu perhatikan org2 yg kerja gomen, kadang2 rasa mcm tak aci, kita kerja pulun2, tgk2 org gomen juga naik gajila, dpt bonusla. dpt sikit pun bunyi, dpt byk pun bunyi. pelik.

M@Ri@M said...

donut..agreed!!! cuba nngk org swasta...ada certain company lgsg x pernah naik gaji tiap2 thn..tp ramai jek bertahan.bersyukur la dgn apa yg dpt. asyik merungut jek. tp tiap kali berurusan ngn pej kerajaan..adalah sgt susah hokey!pegawai tah mane2 pergi walaupun dh kul 10.dlu ms ako wt passsport kt imigresen jb tu..kul 10 leh nmpk lg dorg lepak kt kedai mkn. adoii hai! tp kalo bab2 ni cpt jek bersuara.huhuhu. gambate donut! moga tahun baru ni lebih success selalu!

transformed housewife said...

betul3x mcm kata Ipin. hehehe. Knur pun tak de target nak bersara sbb rasanya kalau tak kerja mesti rasa bosan giler.