LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, August 11, 2009

Mana tumpah kuah,kalau tidak ke nasi?

Ramai sangat yang bila nampak anak saya ni,akan spontan tanya,

'Uuu,kerintingnya rambut...ikut sapa ni?'

pastu jeling pada saya, and kalau en suami ada skali,dieorg jeling dia skali..

pastu slaluunya dieorg akan kate macam ni..

'Hmm,ni mesti ikut mak dia ni...pak die rambut lurus aja...'

Yang sayanye..hmm,sengih aja..pastu angguk-angguk ja..nak geleng-geleng...dah tak larat..iyakan aja apa yang orang lain andaikan..hehe.

Rambut saya lurus aa [eh, beralun la juga]
Rambut en suami pun, lurus aaa [eh,tp rasanya en suami penah straighten rambut kan...?heee]

Tapi, idakle sampai kerinting bangat rambut kami berdua ni..ala2 manja gitu alunannya..hehe.

Bila Damia lahir, rasa excited le juga nampak rambut die ala2 macam kerinting maggi..dok heran juga, mai mana la rambut kerinting ni...hehe.

Tapi bila dah Damia besar sikit ni, barula perasan datang dari mana asal usul rambut dia tu..korang tengok la gambar-gambar kat bawah ni..





Autobot...roll out!!!

Jeng

jeng..jeng..

So classic..haha

saja ja saya sikat tepi macam ni..ikut style rambut Tok dad..



Ya..haha



Abah saya ni a.k.a Tok Dad..bangga betui dengan Damia..at last, ada juga yang ikut rambut dia..anak-anak semuanya ikut mak..tengok2 cucu yang mewarisi..susah nak dapat tu...hehe


p/s:Paling tak tahan nak gelak, kalau mana-mana chinese tengok Damia...
Haiya,so cute lo ini rambut..buat mana ni?buat kat saloon ka..?

Aloo,aunty, ini ori maaa..mana main buat saloon..heeee...





7 comments:

Ibu Ayra said...

rambut damia mmg unik...gulung2 mcm marilyn monroe gitewww.... mahai tu...

atulhani said...

kah kah kah.. tergelak2 aku baca entry ang esp bila ada org tanya buat kat saloon mana rambut tuuu... heheheh

Intan said...

Ha a lah diyana...sama ngan atuk dia ropenyeee! Pesan ngan damia, dah besar nanti jangan luruskan rambut tau, sayang...cantek rambut dia :)

Jiey^Mien said...

mahal apa rambut damia nih..
rambut ian lagi la cun.. :P
kitim kitim

nornilia said...

hihi...."kemas" je rambut damia sikat gitu...hihi...tp klu gambo yg lain tu...klasik btul...ala2 cover majalah PA&MA je.....anak omputih kan selalu gulung2 camtu.......klu Hadif bile sikat mase rambut basah...cun la...kalau x serabai...dahle rambut pun ikal2 sikit mcm pompuan

Diyana Zulkifli said...

ibu ayra:hehe,marilyn monroe kulim.:p

atul:itula..mn2 chinnese yg tgk damia mmg slaloo kate cmtu, ade skali tu siap ada yg tarik2 rambut anak aku..die ingat aku pakaikan cekak yg ada rambut palsu tu..aduii la..

intan:hmm,hehe..itula kak..like atuk 100%.haha

jiey:hihi :P

nornilia: hmm,teringin jg tu nak hantar gmbr damia jd cover pa n ma.hehe,ni kena tanya kak intan ni..babynye dah jd selebriti pa n ma..hehe.camne kak intan,bleh tolong rekemenkn ?heh

halen said...

waaa dh besaq la anak menakan auntie sorang nih dh makin bsr makin ayu gitu hehehe..