LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, January 25, 2010

Adaku kisah?

Penah tak korang kena marah dengan suami disebabkan hand bag korang berat?

hmm..bukan berat aje, kire Maha beratla..ala2 bawa sekoq gajah dalam bag.hihihi. Saya tak tau la klu orang lain kan, tapi kalau saya hand bag saya memangla teramat berat.

Macam macam ada.


Saya ada hand bag apa?Setakat hari ini, saya cuma ada 2 beg galas jenis kain yang mak saya hadiahkan time dia gi Bejing tahun lepas. Satu handbag ala2 handbag inspector polis wanita yang ada banyak compartment siap bleh letak pistol.haha. 2-3 handbag YANG BESAR PUNYA untuk jalan2, dan 2-3 purse yang ada macam key chain kat hujung tu [ini untuk sesi berlenggang di market la ni..]

Itupun...en suami berleter kata saya banyak bag, membazir je beli banyak2...[dia tak tengok bini orang lain lagi, ni kire ok bini die bukan gila shopping handbad bagai...:p]

Saya seorang yang sangat ringkas sebenarnya...adaku kisah pasal handbag branded ,kasut branded..saya memang tak penah amik tau pun.Yang penting bg saya, tak kisah camne ghupa mende alah bernama hand bag tu,asalkan memberi manfaat kepada saya. Sebut pasal kasut ..klu korang nak tau kasut paling mahal saya penah saya beli pun hanyalah sandle cap boya. Itupun disebabkan saya preknen ni haa..kena beli yang tahan lasak skit..klu ikutkan cap ayam kat kedai cokia je saya rembat.heh.


Saya memang jenis klu kluar rumah, tak suka banyak2 beg..klu boleh dalam 1 bag tu, nak ada suma barang keperluan. Klu berjalan tu, of cos dalam bag perlu ada

i. purse & henfon
ii. towel kecik [kekadang bawa towel besar buat habuan damia mandi kat mn2]

iii. diapers, botol susu , botol air masak, biskut tiger utk mia [penting ni buat umpan kat mek tu,klu idak..asyik nak mengagau je pinggan makan mama papa die..]
iv. minyak cap kapak
v. pen dan kertas.

Klu pegi kerja plak, saya pastikan dalam bag tu ..paling penting pada saya ialah :



i. pen merah, pen biru..u marah i luv u.haha.series, pen merah adalah barang paling penting perlu ada dalam handbag saya. Sebabnya saya memang suka tanda buku murid2 kat mana pun saya dok kat skolah..aha,macam la rajin sangat kan..tapi dah memang itu rutin saya..tanda hari2 pun, banyak siut buku yang perlu ditanda..makin hari macam tak berkurang aja buku tu..huhu. Yela..ari2 budak2 buat latihan,mestila banyak kan.

ii. Item wajib lain yang perlu ada dalam bag pergi keje, sama jele dgn orang lain mesti ada purse dan handfon.

Dan saya paling idamkan untuk sekian lama adalah boleh sumbat laptop dalam hand bag.Heh. Klu zaman It awal2 dulu,maybe mustahil la nak sumbat laptop gabak2 dalam bag kecik kan. Tapi skrg dah macam2 gaget IT kat pasaran. Jadiknya bila jumpa notebook mini kat kedai ritu, saya rembatlah sebijik.


Ahahahaha. Dan akhirnya.. saya dapat memiliki notebook sendiri setelah sekian lama mengusung notebook yang bercop Hak Milik Kerajaan Malaysia....:D



Buku -buku latihan atas meja tu akan bertambah secara rambang dari saat ke saat..huhu

Puas hati skrg, bleh wat kerja2 pengkeranian di mn sj saya berada..[saya cikgu, tapi kena terima hakikat cikgu zaman sekarang ni..tambah lg cikgu junior macam saya ni...tak bleh lari dari hal ehwal pendokumentasian, hal2 pengkeranian ni..buatla macam mana laju tak kan penah habis..uwaaa...] Ingat senang..nak curi masa, settle kan kerja...uhuhu. That all. Itu aje barang penting untuk saya.

Lipstik? Bedak compact? Foundation?eye liner? Eye shadow?


Saya pernah beli barang2 ni...tapi tak hengat la plak bila kali terakhir saya beli benda2 alah ni.. mana ntah saya campak...klu sekarang ni, hatta sebatang lipstick pun takda dalam bag saya.kronik kan? Memang kronik..tapi nak wat gena, saya memang tak suka pakai2 semua tu...tak suka.tak suka...uhuhuhu.

Saya penah 3 kali aja, tenyeh segala bahan kimia tu atas muka..

iaitu masa ni..

Majlis pernikahan dan majlis kawin di Jitra - 18 ogos 2007


Dan juga masa ni..



majlis di beaufort -16 dis 2007


Masa kenduri kat Beaufort ni..siap pinjam set make up my SIL- halen.Tukang tenyehnye plak, Zulfadli. Eceh, salah...mak ngah saya sendiri..hehehe.ada aku kisah carik mak andam ke idak..janji en suami nampak saya cantikkkk je...hahaha

Ok,full stop untuk hari ni.


Penat la kene join meeting 3 jam tanpa henti dengan tugasan sebagai technician komputer digalas atas bahu..uwaa..Dan tahniah untuk diri sendiri disebabkan dengan baik hatinya GB umumkan saya sebagai Penyelaras Bestari sekolah untuk tahun ini...

Baiklah. Kita tangguhkan segala hal ehwal pentadbiran sehingga saya habis berpantang..tetttttttt....



Pandai2la kan orang lain ..klu dalam 2 bulan saya cuti ni, ada pegawai PPd ke,Jpn ke nak kutip data Headcount, nak kutip data ppsmi, ict sekolah ke suma..:) .

Selamat bertugas kawan2..heh

4 comments:

Halen said...

hoho dh stat berpantang ker ni. ishkkk x ble jd ni gatal je hati tau. dah la gatal hati tgk org nak dpt baby lps tu gatal hati je tgk lappy baru atas meja tu. waaa nk juga angkut lappy sendiri tapi x dpt2 lg ni.

muda2 dulu rajin la bsolek bagai now ni xde dah paling koman pun ada bedak ngan lipstik je huhu.. bab beg2 dan kasut sama la kita pakai satu je sampai lunyai hehehe..

FrH said...

wey donat! xsangka kau ada blog .. jom exchange link!

Diyana Zulkifli said...

halen:hehe,blum la alin.ahad ni baru start cuti.ana amik awal 1 week,nk balik jitra...:)

hehe.itula..klu selagi bleh tenyeh, sampai lunyai kan..hihihhi

ana letih la dok usung laptop gabak skolah punye..dahle slaloo nak wat keje.tu yg bweli jg tu yg mini..uhuhu.

Diyana Zulkifli said...

frh:ok,ok.tukar link ;P