LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, January 27, 2010

Banyak sungguh kerja lawyer sekarang

Klu agak takda duit nak dapatkan service lawyer klu kene saman parents disbbkn korang 'cederakan' anak depa..apa kata hampa join juga cam saya neh?


Weh ida,ang dah join ka?hehe

Mak ayah dulu2 bila datang sekolah jumpa cikgu..

'Cikgu, cikgu buatla macamana pun kat anak saya, dia takmo buat kerja ,tibai pun pokcik tak kisah..jangan sampai patah riuk sudahla..asalkan dia jadi anak yang berguna nanti'

Mak ayah zaman sekarang

'u touch him, u'll see me in court!'

Baiklah.

Tringat saya, masa skolah rendah dulu, tulis spelling tak betul je, teacher Aishah tarik kulit perut ..3 hari 3 malam sakit tak ilang...senyap je tak gtau mak..nak mampos gitau, mau mak saya tambah lagi cubit2an kat perut..

Korang tau apa je saya bleh buat klu budak takmo buat kerja sekolah or buat sumthing yang melanggar disiplin di sekolah??

Mula2 bagi Nasihat...

Tak makan juga nasihat..

Kasi amaran

Tak jalan juga,

Kasik sikitla 'ugutan' kata nanti budak tu akan dihantar pada GB

Tak berhasil juga cara tu,

Betul2 bawa jumpa Gb..Gb pun ulang balik je prosedur menasihati budak bermasalah tu..

Agak2 korang, berkesan ke di hati budak2 tu klu cengginila pendekatan terhadap depa..?

Hatta kasik denda tulis ribu2 ayat dalam buku macam cikgu kita dulu hukum kita pun, bleh ada mak ayah serang cikgu..alasan- cikgu 'kejam' aniaya tangan anak dia.

WT.....



A Temporary Housewife: Mengajar mengaji cara klasik (BM Entry)#links

8 comments:

eezah said...

yelah budak2 sekolah sekarang tak boleh kena tegur..family mesti masuk campur..

kita dulu tak hafal sifir cikgu pukul sampai patah pembaris..bila mengadu dgn mak lagi kena bebel sebab tak hafal sifir..huhuhu..

zuraleena said...

aku lagi awai dr hg..tarikh masuk 1/8/2008..hehehe

lin muhamad said...

tengok jenis budak..aku penah jadi cikgu ganti.adoii tersiksa jiwa raga bila ngajar budak yg kurang ajar..dng mak ayah sendiri dia tak hormat.apa lagi dengan cikgu dia?

lin muhamad last's post..#kamu mudah tergoda tak dengan.....

Intan said...

Mmg sedih ngan current situation kan diyana.

Kalo cam gini lah, budak2 nanti makin tak serius belajar, makin kurang ajau (coz mak bapak dok sebelah depa ja), makin sosial etc. :(

Dulu mmg takut je ngan cikgu...tak sangka cepat tul arus perubahan spi jd mcm nie skali.

Halen said...

ermmm tu la mak bapak skang manjakan anak-anak sgt tu yg diaorg naik mua..

d i d a said...

weh don aku lum wat lagi la..camna tu? tak dak pun kat sini..huhu

mak bapak skrg manjakan anak2 x bertempat..

Diyana Zulkifli said...

ida:cpt2 register NUTP.ang tny cikgu2 kat skolah ang la..mesti ramai yg jd ahli NUTP

Diyana Zulkifli said...

eezah & lin: haa..itula..kan.

zura: uish,ang lg awai dr aku haa..hihi

halen,intan: ya btul,mak ayah skang manjakan sgt anak..:(