LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, February 9, 2010

Macam kucing nak beranak

Macam kucing nak beranak. Bidalan ni seswaii sangat untuk saya tika ini. Bukan kucing dowwh,memang haku yang tak keruan ke hulu hilir menunggu saat melahirkan.

Klu boleh tu,takmo pegi hospital awal,macam masa Mia dulu. Tak sakit pun, tapi disebabkan dah sampai duedate..kebetulan plak nak kena juga jumpa doctor untuk dapatkan MC untuk continue cuti..tak pasal2 kene tahan wad sebab dah dilate 2cm.

Punyala lama menunggu buka sampai 10 cm, last2 kene c sec emergency ...uhuhuhu..terasa macam serik pun ada,masa tu. Masa tu la..hakikatnye takdele serik pun,sebab ngandungkan adik Mia plak pastu..hehe

One week ni, saya memang tak buat apa. Beristirehat di rumah. Main fesbuk, tengok hbo,main ngan mia, and berbaring sambil baca surah2 dalam buku Persediaan sebelum dan selepas Mengandung. Huhu..terpaksa berbaring disebabkan dah macam tak mampu nak duduk lama2 untuk membaca ..

Dan tidak ketinggalan aktiviti makan puas2.Kunun2 nak lepas suma hajat makanan yang terlintas di kepala la kan,sebelum kena hadap sup ikan haruan,ikan kering ngan nasi putih selama 44 hari nanti..

Mak and abah saya pula memang rajin sungguh carikkan apa je makanan yang saya sebutkan. ..ehehe.
2 hari lepas, lepasla hajat makan Prosperities Burger ngan Pasembur.


Pagi semalam plak, mak belikan roti canai ..

Petang tu plak, adik saya pusing2 cari Keropok Bika Ayam. Nasib jumpa,tapi saya jamah sikit je sebab masuk angin dah kopok tu.uhuhu.. Time tak mo,punyala banyak nampak kat kedai. Tapi bila carik, susah plak nak dapat..haisshh..

Char koey teow pun saya dah hentam malam semalam.

Ni ada 1 lagi yang saya teringat2 dalam kepala ni..nasi kerabu kat Kopitiam Aloq Staq..sempat lagi rasanya nak soh abah carikan esok pagi sebabnya adik Mia blum kasik sign mau keluar.
Sakit pinggang macam kene sengugut beriringan dengan perut mengeras cuma datang 5-6 jam sekali. Kaki plak bengkak tak surut lagi. Itu kire macam tanda lambat lagi la nak bersalin..
En suami hari2 call tanya,tak sakit lagi ke? Hmm, memang tak sakit lagi pun..En suami kata, soh la baby keluar hujung minggu ni .


Opocot mak kau!!

Tetiba perut mengerasss tak hengat. Mouse yang saya letak atas perut dah melurut jatuh ke kanan sebab perut mengeras senget ke kanan...ehehehe. Berdangdut nampaknya baby ye malam neh...dengar kan papa kata apa tadi petang? Keluar hujung minggu ni ek...;)

Hokeh..

Ini merupakan draft yang saya taip before berkejaran ke hospital pukul 2 pagi, 5 Feb lepas..ahaha. Sempat save aje,tak sempat nak publish..Uish, dah karang panjang2 tau, sayang. So, saya publishkan ajela.

Apa jadi time nak bersalin dan lepas bersalin??Hmm, nanti ajela ye saya sambung lain....hehehe.

6 comments:

temp. housewife said...

dah selamat bersalin la ni? congrats.

Shikhin Ishak said...

donat,congrats!sepasang hang eh..terer giler.

Diyana Zulkifli said...

temp housewife:a ah,dah akak.makaceh.
shihkin:ahahahahaa, malu i....ihik2.mane ade terer,haku pun budak br blajaq.klu terer, tkdele selang tk smpi 2 thn..uhuhu

eiNa said...

ahaha.. sempat lagi makan apa yang teringin tu..
ehh donat ni c-sect ka normal ni.??? ok ka c-sect lpas c-sect lagi?cita sket experience tuh..

Diyana Zulkifli said...

k eina:tk bleh normal le kak eina..huhu.dah try,tp doc tk bg lama sbb jalan buka smpi 7cm jg time mcm damia dl..emergncy c sec jg le

lin said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情