LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, February 9, 2010

Lepas Damia, Daniel?Lepas Daniel??

Oooo..no..no..pause dulu untuk sekurang2 nya 3 tahun lagi...btul,kali ni btul kene 3 tahun dan maybe lebih. Sebabnya, takde rezeki Daniel Ali keluar ikut pintu, ikut tingkap juga haa..so mommy really2 need a lonnnggg rest..klu tak, papa n mama kena piat telinga ngan doktor!huhu.

kay, en suami, pas pantang ni ..kita pegi trus LPPKN ek, cari kaedah terbaik untuk kebahagiaan di masa2 akan datang..uhuhuhu. Tapi, ikutkan , saya pilih untuk implan kat lengan tu..

Apapun, saya bersyukur ke hadrat Ilahi kerana proses kelahiran Daniel walaupun agak sukar pada peringkat awalnye, tapi..semuanya selamat dan berjalan lancar.

Nama diberi pada putera kami ini ialah Daniel Ali Bin Khairul. Budget nama glamer la ni kan?heh

Lahir pada: 6 Februari 2010, 7.06 pagi. Hokeh, masa doktor bedah nak keluarkan Daniel, saya siap pusing tengok jam kat sebelah lagi haa..hehe. Trima kasih pada Dr Munirah,pakar bius masa tu sebab dia ramah tamah btul. Siap sembang plus gelak2 ngan saya masa operation tgh berjalan tu..saya tahu, dr tu cuba nak alihkan perhatian saya dari dok fokus pada operation yang tengah berjalan tu..makaceh doc!;). Mahu tak,sebelum masuk bilik bedah, saya meroyan la kejap..dok merayu kat doktor2 tu suruh full bius kan diri saya ni...saya ala2 lalok la juga masa tu. Mau tak meroyan..dah dekat sehari contraction bagai nak gila padahal jalan buka setakat 7 cm ja pun..memang same kes macam Damia dulu..uhuhuhu.

Berat: 3.28kg. 3 kg lebih juga kali ni..dan ni juga merupakan one reason kenapa saya dibedah lagi kali ni. Menurut doktor , rahim saya kecik untuk menampung berat bayi yang lebih 3 kg..huhu, what ever la kan..janji dah selamat suma..

Tettt....

Tinggal kejap kisah2 horror di bilik bedah iteww..ikutkan memang tak mo dah tempuh lagi pasni..tapi nak wat gena, kenala jugak sekali or 2 kali lagi..sebabnya lepas2 ni saya dah tkde can nak bersalin normal..

Sejak dalam perut lagi,lepas2 tahu je yang saya ngandungkan baby boy,hari2 saya panggil nama Daniel tak pun Ali..sebab itula kot,kluar2 je mata Daniel terbuntang je macam paham je orang sebut2 nama die,..hehe. Cuba korang bandingkan dengan muka Damia masa lahir dulu, kat SINI. Sama kan dengan Daniel??ehehehe.







layan dulu picas yang ada, mama mia ali mau rehat dulu..daaa

10 comments:

eiNa said...

operate gak la nih..huwaaa....
mmg xde can ar kalau kes pintu kecik nih eh donat?
ok la continue "pause" utk adik aira sampai 3thn gak sbb kompem akan ikut tingkap mcm daniel gak..

eezah said...

betul tu kalu czer biasa doc suruh jauhkan jarak anak..

lagipun untuk kesihatan..

nanawynnejones said...

tahniah kakak atas kelahiran baby baruuu.weeee.
btmbah la rezeki pasni insyaALLAH:))

Diyana Zulkifli said...

kak eina:hmm,a ah kak eina..klu rahim ke,tulang servik doctor dah declare kecik..mmg susah nak lahir normal..uhuhu.

eezah:hmm,itula..pasni kene lebih berdisiplin skitla kan..uhuk3x

nana:haa..bila nak mai lg neh?raya cina ,nnti akak soh komeng gi amik bebuna naa..:)

Halen said...

alahai..comeynya anak menakan yg sowang ni. ingatkan mohd ali td hehe.. rambut bkn main lebat lg haaa..

to mama daniel selamat berpantang la yer lps ni nk kena tahan la 3 thn hehe.. kasi can mama nasya potong trip dulu ekekeke

Jiey^Mien said...

congrats dear!

Diyana Zulkifli said...

halen:hmm,a ah..kiterang kasik chance kat mama papa nasya plak ye..hihi

jiey:makaceh jiey..;)

nanawynnejones said...

haha.raya cina?kena bawak limau bebanyak nih ;P
mmg nak dtg.tp x tau bila lg ha.
nak tgk baby baruuuuu!
ohh boleh2:))

FrH said...

tahniah donat!!
dah sepasang dah kau yek .. hehe
berdebar gak baca nih, harap2 kau normal. tp xpe la, yg penting daniel sihat.
aku dok baca kisah kau bersalin normal ke x sbb dok memikir aku gak pasni camne .. hehe

apa pon nama mmg kiut miut cam baby nye jugka.

selamat berpantang! :)

Diyana Zulkifli said...

frh:huhu,itula..mmg suspen pun weh.tkpe,ko rehat2kan diri dl 2-3 thn, jgn tiru aku..hehe