LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, March 31, 2010

Kalau kot ye pun arak-tu-ko-minum-macam-minum-ribena,tak perlula bgtau satu Tanah Melayu...

Kawan-kawan fb saya merangkumi semua lapisan.macam korang jugak kan?

Abah saya pun ada,adik2,suami,abang akak ipar.makwe adik pun ada

Kawan sekampung

Kawan seUtm

Kawan sepermainan

Kawan sekolah

Kawan-kawan blog

Kawan-kawan sekerja ada.

Anak - anak murid sekolah lama. Sekolah baru

Kawan pejabat abah

Kawan-kawan suami.penting ni,jadi spy tak rasmi

Artis

Ahli Politik.Sayala tu salah sorang fan beliau yang punya 2 juta orang kawan..hee

Ustaz. macam ustaz pun ada

Macam2 yang kita kongsikan. Main game sama2. komen2 gambar kekawan.anak2 kekawan. Paling rasa teruja,klu ada yang respon pada status fb.Cepat2 je haku respon balik..haha

Tapi,kadang2 tu bila terpandang ada yang suka suki ja share hal2 tak sepatutnya,rasa macam nak aja saya tolong delete kan. tapi mana boleh.hins2.

Minta maapla ye pada kawan2 yang tidak berkaitan kiranya terganggu pandangan mata korang dengan bahan2 yang tidak sepatutnya itu. Kalau tengok profile picture dalam list fren saya tu,gambar2 yang kurang menyenangkan..tak yah dok tengok sapa dia. Lagha je ,zina mata lagipun.huhu

Kang apalah kata anak2 murid saya, cikgu Diyana ni ,kawannya ntah hapa hapa..huhu.

*Tadi pagi saya ternampak satu video memualkan itu. Siap ramai plak tu,komen2 kasik support.Mungkin kawan sealiran dia..

Tapi bila tengok semula malam ni, dah takde pun. Mungkin ada yang berhati besar,tolong tegurkan.


Bangga sangat la kalau boleh tunggang air-kencing-setan tu...malu ok dengan kawan2 bukan Islam..

Ntahla tak paham

Nak ku block ,kawan lama..... Kalau marka lama en suami,ya la..memang of cos saya block!hoho

7 comments:

d i d a said...

sape ar.aku kenalkah?

Diyana Zulkifli said...

dida:ang rs sapa?huhu

temp. housewife said...

ni salah satu bahana juga kalau semua benda nak tunjuk kat FB. tak bertapis2. kwn akk siap cakap ada guru besar yg bg amaran spy cikgu2 sekolah dia jgn letak gambar2 yg tak senonoh kat FB samada gambar peribadi atau gambar2 anak murid.

Diyana Zulkifli said...

temp.housewife:itula kak nur.nak tapis kawan2 kat fb pun,kebanyakannya kenalan lama.bukannya orang luar pun.life style masing2 la katakan..dalam ramai2 tu,1-2 org je yg mcm 'takde asuhan mak bapak'..[kasar bunyinya,tp mmg itula hakikat dunia], yang lain tu baik2 belaka.Insya Allah.

hmm,nasihat dalam hati ajala yg mampu. kang ditegur,kata jaga tepi kain dia plak..huhu

*cikgu2 jenan pun ada dalam tu,harapnya 'kawan lama' itu senonoh skitla pasni..malu aih kat cikgu2..huhu

Nani # said...

tulah dia..aku rase org cani bangga kot kalau org lain tgk depa buat benda yg org lain tak bole buat aka haram dibuat..
padahal sumpah annoying dan memualkan

hai salam cikgu..dah komen baru bg salam, hehe

Diyana Zulkifli said...

nani:hai..hehe..;)

atulhani said...

okeh, kita sudah bergossip di telepon. Hmm aku mmg tak paham 1 jenis manusia yang suka buat dosa dan berbangga2 dengan apa yg dia buat tuh. Dia nk wat jahat tu suka hati dia la kan, tapi takyah la nak bangga satu dunia leh tahu..