LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, March 11, 2010

Kap kung kap

*from mr google

Last time saya gi treatment spa adalah ketika masa nak kawin dulu. gile lame

Last time saya kasik orang urut badan ini . err..penah ke haku gi mengurut? Hmm,masa awal 20 an dulu,itupun sbb kaki terseliuh.
Masa bersalinkan Damia dulu, saya tak panggil pun orang mengurut. Saya takutla,takut tempat operate terbarai.Takde orang cakap kat haku pun,yang boleh aje mengurut badan klu operate ,kat area operate tu ,bgtau la tukang urut tu yang kene operate..takdele dia urut area tu..

Tapi kali ni, saya beranikan diri juga sebab rasa dah tak tertahan badan ni..rasa sangaaattt sengal sana dan sini.

Mak munah tukang urut yang urutkan adik saya lepas bersalin ritu, tak berani nak urut orang bersalin c sec. See?see?tukang urut pun tak berani..apetah lagi saya.

At last,mak saya contact member Siam dia. Aunty Ariya tu memang tokey spa, orang Siam plak tu, memang sangat pandai la kan urut mengurut urat saraf ni.
Dah alang2 gi spa, wat treatment lain sekali la..lalala.

Ini adalah contoh riak muka saya ketika sesi rawatan...aduyaii..urat yang dah kembang semangkuk, mana bleh budget nak senyum2 sambil sembang kan?ahaha.

Saya: Akak, akak ada kenai tak tukang urut lelaki?[saya tolong tanyakan,untuk en suami]

Akak Ariya: Haa, bulihhh..tapi saya tak buat la kat sini.Sini tempat carik makan, nanti apa pulak kata oghang?Tapi kalau panggil pi rumah,saya pi la. Tapi adik..adik contact kawan kakakla,dia selalu urut lelaki. Tangan die kuat,keraih.Senang nak urut badan lelaki.

Saya:Hmm, err..

Akak Ariya: Uii,tak pa aih..kawan kakak tu siam jugak, dia memang jenis tak malu punyala..jangan risau..bukan dia suruh laki adik bukak baju seluaq suma..kalau adik risau, adik bulih tunggu sekali.

Saya : oo ek. Kakak, saya tanya tadi..kak kenai dak tukang urut ,orang lelaki. Lelaki yang mengurut,bukan perempuan.

Akak Ariya:oo..ya ka.Ada memang ada.Tapi susah nak carik la dik kalau lelaki..

Saya: oo..hmm.takpala akak klu camtu.terima kasih ajala..:D.lalalala


Kap kung kap...masuk kot pintu,keluaq kot tingkap.

8 comments:

lin muhamad said...

wooo bahaya ooo pempuan urut lelaki..lelagi mek siam ni..takley cayooo!!!!hehehe

temp. housewife said...

Ooo mula2 baca "Kap Kung Kap" tu ingatkan apa. Rupanya cerita tukang urut siam. Diyana pandai cakap siam ke? Akk tahu "kap Kung Kap" tu maksudnya "terima kasih". Akk ada ambik bhs thai masa belajar kat UKM dulu. hehe

atulhani said...

ouh, aku sngt suka pergi spa.. tp memikirkan costnya, so jangan nak berangan. tp kadang2 nak manjakan diri apa salahnya. cam masa JRT kat langkawi tu, aku pun gi massage gak setelah penat berenang kat tasek dayang bunting hehe. best woo.. hmm btw, pak mertua aku tukang urut kot2 laki hang nk berurut.mai la shah alam hehe..

Diyana Zulkifli said...

lin:hmm,hee..itula pasal.kak siam tu siap offer kawan dia tu,tak tahan.

*jangan mimpi,en suami.

temp.housewife:hehe,tak retila kak.saye tau kap kung kap dgn sawadikaap je.

atul:sangat bestkan.huhu.aku ni pun dsbbkn dah mmg ade budget utk treatment pas bersalin,klu saja2 nak pegi spa scr rutin tu,huhu..blom tercapai la.tnggu naik gaji le..hehe

bionic women said...

diyana...beat x rasanya kena urut tuh..saya ni x pernah pun pegi urut.masa bersalin dulu c-sect so sampai skang x urut2, tambah2 geli..hehehe..ada orang kata klau urut siam ni sakit, tangan dowang kuat..betul kker???

Diyana Zulkifli said...

bionic women:hmm,hai.itula..samala dilema kite lps bersalin c sec.takut nak berurut.bkn sbrg tukang urut berani nak urut org mcm kite neh. experience dgn siam tu?fuhhh,memang berembes jg le air mata saye,tmbh lg bile aunty tu urut pd urat2 yg dah masuk angin ,yg dh bersimpul2 tu..huhu.tp masa urut ajela yg sakit, ni dah lps 1 week berurut..lega sgt,rs ringan badan.

awak pun bionic women,try la.klu tk berani try urut siam,cuba tny mn2 makcik kampung,yg pakar urut2 ni.

FrH said...

donat aku urut jek, seminggu lepas bersalin .. mula2 dah janji dgn 1tukang urut ni, pastu lps bgtau dia aku csect dia xjd, so aku carik tukang urut lain. lepas 2 minggu aku dah start pakai bengkung terus .. ok jek.

ok la kalau dah urut .. kau jgn x urut. sakit badan nnt ..

Diyana Zulkifli said...

frh:tu la kan,mmg bkn sbrg tukang urut brani nak urut.huhu.itula.gile sakit bdn aku selama ni,maunye tak..2 kali beranak,lgsg tk urut..urat habis keras